Erik Grönwall kan vinna pris på Grammygalan. Arkivbild.

Göransson svensk Grammyvinnare

MusikTT

Årets Grammygala har inletts och svenske Ludwig Göransson har vunnit pris för bästa filmmusik, skriver Variety. Ytterligare två svenskar har chans att kamma hem Grammystatyetter.

Ludwig Göransson kan även prisas för sina samarbeten med artisten Childish Gambino. Totalt har han chans att vinna fyra priser.

Två prischanser för Ghost

Han är nominerad i kategorin årets skiva för Childish Gambinos ”This is America”, i kategorin årets låt för låten med samma namn samt bästa r’n’b-låt för låten ”Feels like summer”.

Svenska hårdrocksbandet Ghost är nominerat i kategorierna årets rockalbum och årets rocklåt. Bandet har vunnit pris tidigare på galan, 2016 utsågs deras låt ”Cirice” till årets metallåt.

Lamar favorit

Artisten och tidigare ”Idol”-vinnaren Erik Grönwall är nominerad för sin roll i livesändningen av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices musikal ”Jesus Christ superstar”, där skivan från livesändningen är nominerad i kategorin årets musikalalbum.

Den som har flest vinstchanser under galan är rapparen Kendrick Lamar, som är nominerad i åtta kategorier. Efter honom följer Drake som har chans på totalt sju priser.

Galan arrangeras i Los Angeles och leds av r’n’b-stjärnan Alicia Keys.

About Sten

Check Also

Tyska Daimler erbjuder USA miljardsumma

Tyskland/USATT-AFP Den tyska biltillverkaren Daimler har godkänt en överenskommelse om att betala motsvarande över 19 …