Home / Kultur / Konst kultur och nöje / Göransson vann Grammy: ”Wow, häftigt!”
Erik Grönwall fick lämna Grammygalan utan pris. Arkivbild.

Göransson vann Grammy: ”Wow, häftigt!”

MusikTT

Årets Grammygala pågår och svenske Ludwig Göransson har redan fått ett pris. Svensken fick veta att han vunnit på väg in till galan.

Wow, häftigt. Jag vann min första Grammy här direkt i tv, sade Göransson på röda mattan.

Ludwig Göransson prisades för bästa filmmusik, eller visuellt medium, för sitt arbete med ”Black panther”. Svensken har senare under natten chans på ytterligare två priser för Childish Gambinos ”This is America”.

Jag vill tacka regissören Ryan Coogler, han är en av de mest fantastiska konstnärer jag någonsin jobbat med och det har varit speciellt att vara del av det här fenomenet, sade Göransson till Variety på röda mattan.

Göransson är även nominerad för en Oscar för musiken till ”Black panther”.

Han blev dock utan pris för bästa r’n’b-låt för Childish Gambinos ”Feels like summer”. Det priset gick till Ella Mai och ”Boo’d up”.

Grönwall och Ghost utan pris

Däremot blev det inget pris för Erik Grönwall. Svensken var nominerad för sin roll i livesändningen av Andrew Lloyd Webbers och Tim Rices musikal ”Jesus Christ superstar”. Det priset gick i stället till Broadway-uppsättningen ”The band’s visit”, en musikalversion av den israeliska filmen ”Polisorkestern som kom bort”.

Svenska hårdrocksbandet Ghost var nominerat i kategorierna årets rockalbum och årets rocklåt. Bandet har vunnit pris tidigare på galan, men i år fick varken skivan ”Prequelle” eller låten ”Rats” pris.

Lady Gaga dubbel vinnare

Bland vinnare hittills märks Ariana Grande, för bästa popalbum, Lady Gaga och Bradley Cooper för bästa låt skriven för visuellt medium och förre presidenten Jimmy Carter för bästa talskiva. Lady Gaga vann även för bästa soloframträdande inom pop.

”Jag kommer inte kunna ha någon smink på mig i kväll. Vi har precis vunnit vår första Grammy för kvällen. Jag gråter av glädje och tacksamhet”, twittrade stjärnan efter priset för ”A star is born”-låten ”Shallow”.

Galan arrangeras i Los Angeles och leds av r’n’b-stjärnan Alicia Keys.

About Sten

Check Also

Jobbsiffror gav full fart på New York-börsen

BörsTT-Reuters Ny oväntat positiv jobbstatistik och hopp om snabb ekonomisk återhämtning efter coronapandemin gav börsen …