Home / Utrikes / Asien / Gripen misstänks för flera barnamord i Punjab
Ett anslag har satts upp i protest på en vägg i området där den mördade sjuåringen bodde. Polisen tror sig nu ha gripit rätt man för mordet.

Gripen misstänks för flera barnamord i Punjab

PakistanTT

Polisen i delstaten Punjab i Pakistan har gripit en 24-årig man för andra gången, misstänkt för att ha våldtagit och mördat en sjuårig flicka i staden Kasur.

Mannen greps för första gången för drygt en vecka sedan, men släpptes i brist på bevis. Mannens DNA visar sig nu stämma överens med de prov som togs på brottsplatsen, säger en poliskälla till tidningen The Dawn. Han ska också ha erkänt.

Vi har inledande bevis och det finns goda skäl att tro att han är gärningsmannen, säger Malik Ahmed Khan, talesperson för delstatsregeringen i Punjab.

Minst sju liknande fall har inträffat i Punjab under fjolåret, och polisen misstänker att det kan röra sig om samma förövare. Mannen, som de senaste dagarna gömt sig för polisen, ska ha bott granne med flickan.

Zainab Ansari hittades mördad på en soptipp den 9 januari. Fallet har bland annat lett till att Punjab införlivar undervisning om sexuella övergrepp i läroplanen.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …