Gyllene Tider gör en avskedsturné. Arkivbild.

Gyllene Tider i stor avskedsturné

NöjeTT

Efter fyra decennier och fyra miljoner sålda skivor tackar Gyllene Tider för sig med en stor avskedsturné. Dessutom släpper gruppen sitt sjunde och sista studioalbum.

”Med sommarens turné är det tack och farväl och jag böjer min nacke och ler. Tack alla”, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

Under 17 konserter med premiär i Halmstad, den 4 juli, sätter gruppen punkt för en era i svensk musik. Det var våren 1979 som Per Gessle, Mats ”MP” Persson, Göran Fritzon, Anders Herrlin och Micke Syd Andersson fick ett skivkontrakt. Efter hitsingeln ”Flickorna på TV2” avlöste hitlåtarna varandra, med bland andra ”Sommartider”, ”Juni, juli, augusti” och ”Kung av sand”. Turnéerna har varit välbesökta: ”Återtåget”-turnén från 1996 hade 300 000 besökare och 25-årsjubileet firades inför nära en halv miljon fans.

”40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver”, säger Per Gessle.

Släpper skiva

Bandets sjunde och sista studioalbum är inspelat i Frankrike och kommer i vår. Anders Herrlin menar att det är ett perfekt tillfälle att sätta punkt nu.

”Alla i bandet är fortfarande aktiva musiker och är på många sätt bättre än någonsin. Allt det kan vi ta med i den nya skivan och sommarturnén – och tacka för oss med flaggan fortfarande i topp”, säger han i pressmeddelandet.

Två spelningar i Norge

Biljetter till avskedsturnén släpps den 5 februari.

Turnéplan: 4 juli Halmstad, 6 juli Malmö, 10 juli Helsingborg, 12 juli Skövde, 13 juli Linköping, 15 juli Uppsala, 17 juli Lysekil, 19 juli Ronneby, 20 juli Kalmar, 24 juli Piteå, 26 juli Rättvik, 27 juli Stockholm, 31 juli Eskilstuna, 2 augusti Karlstad, 3 augusti Göteborg, 8 augusti Trondheim, Norge, 9 augusti Fredrikstad, Norge.

About Sten

Check Also

Storbrand härjar i flismassor i Tyresö

OlyckorTT Det brinner kraftigt i ett över 4 000 kvadratmeter stort område i Skrubba i Tyresö, …