Home / Utrikes / Europa / Hallagård tar gärna EM-äventyret till Paris
Frankrikes världsstjärna Alexandra Lacrabére fick kämpa för att nå 21-21 mot Sverige och Elin Hallagård i mellanrundan av handbolls-EM under söndagskvällen.

Hallagård tar gärna EM-äventyret till Paris

HandbollNantes, TT:s utsände

Även om chansen är mikroskopisk lever drömmen om Paris för Sverige.

EM-sensationen Elin Hallagård stannar gärna kvar i Frankrike ett tag till.

Min sambo har sagt: kom inte hem före söndag, säger hon och skrattar.

Sävehofsspelaren Elin Hallagård, 29, flögs in till Nantes när Sveriges försvarsgeneral Sabina Jacobsen skadade ljumsken. Nu har 29-åringen spelat två raka EM-matcher – först mot Montenegro och sedan mot hemmanationen Frankrike.

Det är den viktigaste matchen jag har spelat, säger hon om mötet med fransyskorna.

”Frankrike frustrerat”

Sverige stod för en bragdartad insats mot den regerande världsmästaren i Hall XXL i Nantes. Blågult var aldrig i underläge under matchens 60 minuter, men till slut blev det ”bara” en poäng för Sverige.

Det var fantastiskt roligt att se Frankrike frustrerat och kräva hjälp från publiken. Det kändes jättekul, säger Hallagård, som innan EM-äventyret endast hade spelat fem A-landskamper – och det för sju år sedan.

Det blev över 32 minuter på planen mot Frankrike och det hjälpte naturligtvis att hon i lördags fick göra sin första träning med laget. Mot Montenegro anslöt Hallagård under matchdagen.

Jag har världens bästa coach på bänken. Varje gång jag sätter mig på bänken så får jag feedback från Sabina. Det känns jättetryggt. De är grymma på att ta hand om mig, säger mittnian.

Även om utsikterna ser tuffa ut gör poängen mot Frankrike att Sveriges dröm om en EM-semifinal i Paris på fredag lever. En grundförutsättning är att Sverige slår Ryssland på onsdag, men sedan måste Blågult få hjälp av andra lag. Under måndagen får exempelvis inte Serbien vinna mot Montenegro – om det blir serbisk vinst är semifinalen utom räckhåll. Om allt lever till onsdag måste sedan Serbien vinna mot Frankrike i en match som avgörs efter Sverige–Ryssland.

Hoppet lever, konstaterar Elin Hallagård kort och gott.

Mammaledig

Hallagård är egentligen mammaledig till sin elva månader gamla dotter Stina och hon berättade efter sin första match att hon och sambon fick pussla ihop vardagslivet när den plötsliga frågan om EM-spel kom.

Hur går det om det blir en helg i Paris också?

Jag har inte kollat det än, men min sambo har ju i och för sig sagt: kom inte hem före söndag, säger hon och skrattar.

About Sten

Check Also

Tyskt stödpaket i mångmiljardklassen

TysklandTT-Reuters-AFP Tysklands regering har enats om ett stimulanspaket på 130 miljarder euro (cirka 1 350 miljarder …