Home / Kultur / Film / ”Hamilton”-skaparen väntar med filmsläpp
Lin Manuel Miranda avslöjar att han väntar med att släppa den filmatiserade scenversionen av sin musikal "Hamilton". Arkivbild.

”Hamilton”-skaparen väntar med filmsläpp

FilmTT

Musikalen ”Hamilton” är en av de mest framgångsrika musikalerna någonsin, men biljetter till originalföreställningen på Broadway är svåra att få tag på. Sedan tidigare är det känt att skaparen Lin Manuel Miranda lät filma scenversionen, där han själv spelade huvudrollen, 2016. Men släppet av filmen har dragit ut på tiden, samtidigt som musikalen går för fulla hus i både New York och London.

Filmen kommer inte att släppas 2020, som tidigare rapporterats, utan i en avlägsen framtid, rapporterar nu Contactmusic.

Vårt mål är att så många som möjligt ska se ”Hamilton” på scen, på en teater, i så många städer på jorden som möjligt. Och när vi känner att tiden är rätt så tänker vi ta ut filmen från där vi förvarar den och låta den gå upp på bio, säger Miranda till Daily Mail.

Avfilmningen av hiphop-musikalen är gjord medan Lin Manuel Miranda fortfarande spelade huvudrollen som den amerikanske revolutionshjälten Alexander Hamilton. Miranda spelar just nu en av huvudrollerna i nya ”Mary Poppins”.

About Sten

Check Also

Diesel främsta orsaken till avgasdöd

MiljöTT-AFP 385 000 människor miste livet i förtid till följd av avgaser under 2015, enligt en …