Home / Kultur / Konst kultur och nöje / Hanna Ferm och Liamoo favoriter i Malmö
Hanna Ferm och Liamoo är förhandsfavoriter i andra deltävlingen.

Hanna Ferm och Liamoo favoriter i Malmö

MelodifestivalenTT

Publiken i Malmö ville efter Melodifestivalens genrep se Hanna Ferm och Liamoo och Andreas Johnson gå direkt till final. Men bettingbolagen rapporterar att polska stjärnan Margaret har stor chans på topp två.

Inför andra deltävlingen har Hanna Ferm och Liamoo seglat upp som förhandsfavoriter. I Melodifestivalsklubbens undersökning vill hela 40 procent av publiken se de tidigare ”Idol”-deltagarna i final.

Paret har samtidigt tampats med en scenografi där svepande plaststycken hotar att hamna i vägen för framträdandet. Hanna Ferm säger att hon undviker att ta del av några spekulationer i förväg.

Vi har inte läst någonting. Jag vill hålla det cleant utan att läsa vad som står på nätet, säger hon.

Jag pallar inte att bli påverkad av vad folk tycker, fyller Liamoo i.

Förnekar romans

Paret har omgärdats av romansrykten, något som också nämns i låten. Men fortfarande förnekar de att det finns något mer än vänskap bakom kulisserna.

TT: Kommer ni att bli besvikna om ni inte går till final?

Den enda jag skulle kunna bli besviken på är mig själv, säger Hanna.

Liamoo flikar in att han gärna går till final – och väl där når hela vägen till vinst.

Det är en dröm att få representera Sverige och att missa den chansen vore tråkigt, säger han.

Första gången inför publik

Det finns två debutanter i kvällens startfält. Den ena, Vlad Reiser, hade inför genrepet aldrig någonsin sjungit för publik. Om Malmöpubliken får bestämma går han till Andra chansen.

Det kunde gå på två sätt: jag hade kunnat bli jätterädd och glömma allt eller ta in energin från publiken och göra det ännu bättre. Och det blev det andra alternativt så jag är jättestolt, säger han.

TT: Är det en fördel i sammanhanget att ha 400 000 prenumeranter på Youtube?

Det är nästan lite fusk att jag har så många följare redan, som säger att de kommer att rösta på mig. Det här är en tävling och det ska vara rättvist men det känns ändå skönt att ha deras stöd.

”Andra chansen inte fel”

Andreas Johnson är med för sjunde gången. Fyra gånger tidigare har han gått till final, antingen direkt eller via Andra chansen. Enligt bettingbolagen rankas han bland topp fyra, medan Malmöpubliken efter genrepet ville skicka honom direkt till Friends arena.

När man väl har ställt upp är det klart man vill gå till final, annars vore man dum. Det känns som ett bra startfält med många som sticker ut. Jag hoppas att det även gäller mig och mitt band. Jag skulle bli glad över topp fyra, Andra chansen är inte fel det heller, säger han.

Till skillnad från första deltävlingen har Christer Björkmans produktion löpt på utan större bekymmer. Nu är det upp till artisterna att leverera i kväll. Polska stjärnan Margaret har haft en del problem med sina dansare och den greenscreen i bakgrunden där de projiceras dubbelt.

Mitt team jobbade till klockan sex i går morse med det tekniska. Vid repetitionerna har vi inte fått lika mycket tid som alla andra. Jag behöver jobba på att få det att funka så det sitter perfekt, säger hon

About Sten

Check Also

Svenskt mynt på 15 kilo såldes för miljoner

AuktionTT Ett svenskt plåtmynt i koppar, 8 daler SM, har sålts på auktionshuset Bukowskis för …