Home / Utrikes / Asien / HD-domare: Indiens demokrati är i fara
En man firar Indiens självständighetsdag. Indiens demokrati är dock i fara om inte åtgärder tas i landets högsta domstol, anser fyra domare. Arkivbild.

HD-domare: Indiens demokrati är i fara

IndienTT-Reuters

Fyra domare vid Indiens högsta domstol anser att demokratin är i fara om inte något görs för att rädda den institution som de representerar. Domarnas uttalande på en presskonferens, den första i sitt slag, belyser den växande sprickan med Dipak Misra, högste chef för HD.

Vi fyra är övertygade om att om denna institution inte bevaras, och behåller fattningen, kommer demokratin inte att överleva, sade domaren Jasti Chelameswar i Delhi.

Jasti Chelameswar, som vid sin sida hade kollegorna Ranjan Gogoi, Madan Lokur och Kurian Joseph, förklarade att de inte vill bli anklagade för att inte ha försvarat domstolen eller för att ha ”sålt sina själar”.

Enligt Chelameswar har försök till varningar till Dipak Misra om att saker inte är i sin ordning och att åtgärder måste vidtas inte hörsammats. Domarna kommer att lämna in en skriftlig redogörelse angående sina farhågor.

About Sten

Check Also

Rapporter om strider i jemenitisk hamnstad

JemenTT-Reuters Båda sidor i Jemenkonflikten uppges ha brutit vapenvilan i al-Hudaydah, som trädde i kraft …