Home / Nyheter / Sport / Hector och Hansdotter långt efter
Sara Hector fick inte till det första åket i VM-storslalomen i Åre.

Hector och Hansdotter långt efter

AlpintTT

Världsstjärnan Mikaela Shiffrin ligger utanför pallplats efter det första åket i storslalom.

Svenskorna?

Sara Hector och Frida Hansdotter misslyckades i den väderpinade, svåråkta VM-pisten.

Plusgrader, starka vindar, regnskurar. Det är februari men vädret i Åre just nu har större likheter med en aprildag.

På grund av de starka vindarna tvingades arrangörerna korta storslalombanan.

Amerikanskan och storfavoriten Mikaela Shiffrin kom ned sju hundradelar bakom Ragnhild Mowinckel, norskan som var först ut i sörjan.

Rebensburg i ledning

Varpå tyskan Viktoria Rebensburg satte tonen inför det andra åket. Hennes åk på 1.00,91 minuter stod sig som det snabbaste.

Petra Vlhova missade grovt i slutet av den kortade banan men stod på benen och slovakiskan kom in 19 hundradelar efter Rebensburg. Mowinckel är 0,37 sekunder bakom och Shiffrin 0,43.

Tessa Worley, världsmästare både 2013 och 2017, mötte också besvärligheter i försöket att ta tredje VM-guldet. Fransyskan ligger femma inför andra åket, 73 hundradelar bakom Rebensburg.

Sara Hector, ut som nummer åtta, hade svårt att få grepp och är 2.06 sekunder bakom Rebensburg och bara på delad 15:e plats. Ett misslyckande med tanke på hennes femteplats i världscupen i Maribor i VM-genrepet.

”Gick ju inte så fort”

Jag tycker att jag gjorde ett bra åk, men det gick ju inte så fort. Det blåste hela åket och det gick väldigt sakta, men om det var vinden vet jag inte. Tekniskt tyckte jag att jag åkte bra – och med insats, säger Hector.

Det är inte lätt med sådana här förhållanden. Det är klart att om det är sol och ingen nederbörd är det enklare för alla, men underlaget är lika för alla. Det var inte bra, men inte heller katastrofalt.

Frida Hansdotter, lätt förkyld, klarade inte de tuffa förhållandena mycket bättre. Hon skakade besviket på huvudet när hon skar mållinjen och klockades för 1.02,73 – 1,87 sekunder bakom Rebensburg och tolva efter 30 åkare.

Jag vet inte om det var bansättningen eller vinden, men det kändes inte som det brukar göra. Jag hade liksom ingen fart, säger Hansdotter.

TT: Hur är det med förkylningen?

Det sitter bara i näsan, annars är det inget problem. Jag hoppas att jag kan klättra några placeringar.

About Sten

Check Also

Rodgers på läktaren när Leicester vann

FotbollTT Bara timmen innan avspark presenterades Brendan Rodgers som ny Leicestertränare. Frågan är om bytet …