Home / Nyheter / Sport / Heta comebacker när VM-resan inleds

Heta comebacker när VM-resan inleds

HandbollTT

Utan Kim och Kim tog Sverige EM-silver.

Med Andersson och Ekdahl Du Rietz i laget borde Blågult vara ännu bättre.

Det finns kvaliteter som Kim och Kim har, som ingen annan i vårt lag har, som jag hoppas att vi kan utnyttja på ett bra sätt, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

I eftermiddag inleder Sverige resan mot VM på allvar när det första av två genrep mot Ryssland avgörs i Jönköping.

På planen finns både Kim Andersson och Kim Ekdahl Du Rietz. Den sistnämnde gjorde sitt senaste mästerskap i EM 2014, medan Andersson slutade i landslaget för tredje gången efter OS i Rio 2016.

På papperet gör de båda Sveriges lag enormt starkt inför VM i Danmark och Tyskland, som inleds om knappt en vecka.

Jag vet inte riktigt var jag står. Jag spelar inte i Kiel eller PSG, utan i Ystads IF som är i elitserien och en liga på en annan nivå. Det är det som någonstans är min morot, att förhoppningsvis kunna se att man fortfarande kan konkurrera med de här spelarna som är ute på högsta nivå, säger Kim Andersson.

Jämfört med EM-silverlaget från Kroatien för ett år sedan är Andersson och Ekdahl Du Rietz två av tre nytillskott. Det tredje är Andreas Nilsson, som missade EM på grund av att nyligen ha blivit pappa. Men han missar genrepen mot Ryssland.

Han har haft något virus i kroppen, så vi riskerar ingenting. Vi håller honom undan spelarna så mycket som möjligt. Inte optimalt förstås, men sådant här hör till, säger Kristján Andrésson.

About Sten

Check Also

After ski-verksamheten stängs i skidorter

CoronavirusetTT I flera skidorter stoppas nu all after ski-verksamhet för att undvika virusspridning. Bland annat …