Jul, Judith/Olivier/Asef/Vilhelm Foto: Pierre Nordström

Hjälpt nyanlända till sysselsättning och skapat tusentals möten – Nema Problema

Byggde ett barnhem i Ghana och har renoverat en förskola i Ukraina. Nu jobbar Nema Problema på hemmaplan med en integrationssatsning som startades av tre vänner efter flyktingkrisen 2016.

Under ett besök i ett barnhem i Ghana 2014 föddes idén om att starta en välgörande organisation. Organisationen var riktad på att stötta barn och ungdomar med finansiering av utbildning och boende i länder som Ghana, Ukraina och Uganda.

Idag jobbar Nema Problema på ett annorlunda sätt, integrationssatsning som startades av vännerna Vilhelm Skoglund, Robert Moldén och Philip Robertsson är huvudfokuset. Nema Problema arrangerar möten mellan nya och etablerade i Sverige, deras viktigaste aktiviteter består av mentorprogram och stora högtidsfiranden som lockar tusentals gäster.

Nema Problema vill visa att integration rymmer stora möjligheter och kan vara både kul och enkelt. Möten skapar glädje, kunskap och nätverk som kan leda till arbete, vänskap och ömsesidig personlig utveckling, säger Philip Robertsson, en av grundarna.

Under 2019 ska organisationen utöka sitt fokus på mentorprogrammet där nya och etablerade svenskar kommer paras ihop och tillsammans arbeta med mål relaterade till långsiktig försörjning.

På lång sikt vill Nema Problema skapa aktiviteter, program och koncept som håller hög kvalitet och ger god effekt och som dessutom kan transplanteras till andra aktörer och delar av Sverige som vill förbättra sitt integrationsarbete, säger Philip Robertsson.

About Nahritha Al-Khameesi

Check Also

Få en kompis och delta i aktiviteter- Kompis Sverige

Kompis Sverige är en organisation som matchar ihop etablerade och nya svenskar som kan bli …