Home / Nyheter / Inrikes / Hovrätten: Misshandel mot slöjbärande kvinnor skedde på grund av kvinnornas tro

Hovrätten: Misshandel mot slöjbärande kvinnor skedde på grund av kvinnornas tro

Hovrätten följer Malmö tingsrätts linje då de anser att misshandeln mot två slöjbärande kvinnor var motiverad av kvinnornas tro, skriver Expressen.

Mannen som dömts för misshandeln är en av grundarna till det antimuslimska organisationen Tryckfrihetssällskapet. Attacken mot kvinnan och hennes dotter skedde utanför Universitetssjukhuset i Malmö. Hovrätten höjde skadeståndet till totalt 25 tusen kronor. Dock ansåg inte rätten att det fanns stöd för att misshandeln ska ha varit så omfattande som kvinnorna vittnat om. Tingsrättens dom om villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst står fast. Mannen får ingen höjning av straffet på grund av att han förlorade sitt jobb efter misshandeln. Trots att hovrätten inte nämner ordet hatbrott slås det fast att attacken var motiverad av att kvinnorna var muslimer.

Aftonbladets Oisín Cantwell som bevakar rättsfrågor välkomnar domen.

– I ett civiliserat samhälle ska det vara värre att angripa en människa på grund av hennes tro, sexuella läggning eller hudfärg än om det sker av andra skäl. Det handlar ytterst om något så grundläggande som alla människors lika värde, skriver Cantwell i Aftonbladet.

Redaktionen

Foto:Alan Levine (Genrebild)

About Sten

Check Also

Skärmflygare störtat – man till sjukhus

OlyckorTT En skärmflygare har störtat utanför Tenhult, sydost om Jönköping. Vi fick in larmet från …