Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Hundtjuvar band och misshandlade kennelägare
Golden retriever-valparna stals under onsdagsmorgonen. Valparna på bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.

Hundtjuvar band och misshandlade kennelägare

BrottTT

En hundägare utanför Kristianstad utsattes för ett grovt rån. Gärningsmän band henne och misshandlade henne innan de stal sex golden retriever-valpar.

Det var under onsdagsmorgonen som de sex golden retriever-valparna stals från en kennel utanför Kristianstad. Tre män ska ha kommit till gården och överrumplat ägaren genom att spreja rödfärg i ansiktet på henne. Sedan band de henne med silvertejp och utsatte henne för en hänsynslös misshandel, rapporterar Kristianstadsbladet.

De slog mig och band mig. Försökte vrida nacken av mig. Jag svimmade och vaknade. Sedan började de igen. Det är sånt man bara ser på tv, säger kennelägaren till tidningen.

Misshandeln ägde rum i stallet på gården.

Det fanns inte en chans att tro att jag skulle överleva. Jag frågar ”vad vill ni?” men jag får inget svar. De bara fortsätter slå.

Gärningsmännen ska sedan ha gått över till boningshuset och stulit sex valpar, sju veckor gamla, vilket TT rapporterade om i går. I huset fanns kennelägarens mamma och det var rena turen att hon inte kom i kontakt med rånarna.

Ägaren lyckades så småningom ta sig loss och kunde genom mamman slå larm till polisen. Hon fick sedan föras till sjukhus med rejäla svullnader, skador på ett öga och ben.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån. Än finns inget spår efter gärningsmännen och polisen vädjar om tips från allmänheten om de skulle se att det dyker upp annonser med valparna. En teori är att rånarna just försöker sälja dem, då de beräknas vara värda omkring 15 000 kronor styck.

Valparna hade redan köpare och skulle säljas på tisdag nästa vecka och dagen innan bli chippade, skriver Kristianstadsbladet.

About Sten

Check Also

Ökade växthusgasutsläpp från trafiken

MiljöTT Förra året ökade utsläppen av växthusgaser från vägtrafiken med 0,5 procent enligt en rapport …