Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Hus evakueras efter larm om misstänkt föremål
Göteborgspolisen fick på tisdagseftermiddagen in ett larm om ett misstänkt föremål under en bil i Brämaregården på Hisingen. Arkivbild.

Hus evakueras efter larm om misstänkt föremål

BrottTT

Göteborgspolisen har fått in ett larm om ett misstänkt föremål under en bil i Brämaregården på Hisingen.

Vi är på plats och har spärrat av. Nationella bombskyddet kommer att ta sig till platsen för att inleda en undersökning av föremålet, säger Stefan Gustavsson, polisens presstalesperson i Region Väst, till TT.

Polisen har fattat beslut om att utrymma de boende i en fastighet i närheten. En lokal har ordnats dit de evakuerade kan ta sig under tiden polisens undersökningar pågår. Lundby kyrka har öppnats för människor som på grund av avspärrningarna inte kan ta sig hem, skriver polisen på sin hemsida.

Händelsen sker i samma stadsdel där en skottlossning inträffade på måndagskvällen. Fyra personer anhölls under natten, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott, uppger polisen. Polisen har säkrat tekniska bevis.

Det finns inga uppgifter om att de två händelserna har något samband.

Naturligtvis kollar vi på om det finns något samband, säger Stefan Gustavsson till SVT Väst.

Larmet rör en plats som ligger nära det ställe där bombtekniker i december förra året tog hand om ett föremål som uppgavs ”sannolikt vara en handgranat”. Då sade polisen att händelsen kunde ha samband med strider mellan kriminella gäng.

About Sten

Check Also

Färre barn väntar – trots intima coronatider

DemografiTT Coronakrisen kan leda till att barnafödandet minskar – bland annat på grund av sämre …