Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Hus evakuerat efter larm om misstänkt föremål
Nationella bombskyddet arbetar i Brämaregården på Hisingen i Göteborg på tisdagen, efter att polisen larmats om ett misstänkt föremål under en bil. Boende i en intilliggande fastighet har evakuerats.

Hus evakuerat efter larm om misstänkt föremål

BrottTT

Polisen har larmats om ett misstänkt föremål under en bil på Hisingen i Göteborg.

Vi är på plats och har spärrat av. Nationella bombskyddet kommer att ta sig till platsen, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisregion Väst.

Polisen har fattat beslut om att utrymma de boende i en fastighet i närheten. En lokal har ordnats dit de evakuerade kan ta sig under tiden polisens undersökningar pågår. Brämaregårdens kyrka har öppnats för människor som på grund av avspärrningarna inte kan ta sig hem, skriver polisen på sin hemsida.

Händelsen sker i stadsdelen Brämaregården, där även en skottlossning inträffade på måndagskvällen. Fyra personer anhölls under natten, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott, uppger polisen. Polisen har säkrat tekniska bevis.

Det finns inga uppgifter om att de två händelserna har något samband.

Naturligtvis kollar vi på om det finns något samband, säger Stefan Gustafsson till SVT Väst.

Larmet rör en plats som ligger nära det ställe där bombtekniker i december förra året tog hand om ett föremål som uppgavs ”sannolikt vara en handgranat”. Då sade polisen att händelsen kunde ha samband med strider mellan kriminella gäng.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel namn på kyrkan som öppnats.

About Sten

Check Also

Sex personer insjuknar i Skåne – varje dag

CoronavirusetTT Skåne ligger efter huvudstaden vad gäller utvecklingen av coronaviruset. I dagsläget har 291 personer …