Home / Kultur / Konst kultur och nöje / ”Idol”-Kadiatou: ”Är långt ifrån en diva”
Kadiatou Holm Keita hyllades av "Idol"-juryn förra veckan. "Man vill verkligen stå i finalen i Globen, det hade varit en sådan sjuk känsla att vinna", säger hon.

”Idol”-Kadiatou: ”Är långt ifrån en diva”

TVTT

Förra veckan lockade hon Kishti Tomita till tårar.

Men för Kadiatou Holm Keita är ”Idol” bara det första klivet i artistdrömmen.

Jag vill ha en världsturné, vara en internationell världsstjärna, säger hon.

Under sin audition till TV4:s ”Idol” höll Kadiatou Holm Keita på att dö inombords – hon var livrädd. Några månader senare har allting förändrats. Nu kliver hon upp på scenen med en helt annan självklarhet.

Det är faktiskt helt sjukt hur jag har utvecklats som person. Det känner jag även när jag pratar med mina kompisar, jag är så annorlunda. Tidigare har min blyghet hindrat mig från att göra saker, men nu när jag får beröm försvinner det sakta men säkert, säger hon.

Offra gymnasiet

Kadiatou Holm Keita är uppvuxen på Lidingö i Stockholm. Hennes intresse för musiken väcktes när hon åtta år gammal besökte en Beyoncé-konsert och därefter har det bara fortsatt.

Det här är det enda jag vill. När jag har gått i skola har jag gjort det för att hålla på med musik, och det är alltid musiken som har gått bra.

Skulle det gå vägen i ”Idol” är gymnasiet någonting som 17-åringen kan tänka sig att offra.

Skolan kan man ta igen när som, säger hon.

Gillar pressen

Under fredagens avsnitt av ”Idol” är det divatema som gäller och Kadiatou Holm Keita har valt att framföra Rihannas ”Umbrella” – tillsammans med dancehall, en dansstil hon har praktiserat under fem år.

Jag ska försöka att gå in i en roll som är lite divig, jag själv är så långt ifrån en diva som man kan vara. Men ska försöka att kolla lite liveframträdanden från artister som är lite diviga och ta inspiration där, berättar hon.

TT: Känner du någon press nu när det har gått så bra tidigare?

Jag tycker att det är skönt för att den pressen jag får motiverar mig ännu mer till att köra, men även om jag hade fått dåligt kritik hade jag velat steppa upp vecka efter vecka.

Flyga runt i världen

Hon har flera gånger föreställt sig att ropas upp som vinnare i finalen i Globen, även om hon inte vill ta ut någonting i förskott. Men visionen för framtiden är ännu större än att ”bara” vinna ”Idol”.

Jag vill ha världsturné, vara en internationell världsstjärna, bo i LA, flyga runt i världen. Det är drömmen.

”Idol” sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

About Sten

Check Also

Metal och Ingrosso-bidrag i Lidköping

MelodifestivalenTT De sju sista låtarna i årets Melodifestival återstår – och det är en bred …