Media väntar utanför Bravida arena i Göteborg där Svenska cupen-matchen mellan IFK Göteborg och GAIS fortsatt är inställd efter att pyroteknik kastats in på planen.

IFK Göteborg: ”Vi vill spela klart matchen”

FotbollTT

Cupderbyt mellan Gais och IFK Göteborg avbröts efter att raketer skjutits in på planen.

Gais vill inte spela klart matchen – medan IFK Göteborg är av en annan åsikt.

Vi vill inte att den ska avgöras vid skrivbordet, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson.

Turerna är många kring Svenska cupen-mötet mellan IFK Göteborg och Gais.

Fotbollsmatchen på Bravida arena avbröts i går kväll efter att fyrverkeripjäser skjutits in mot planen. Tanken var att matchen skulle spelas klart inför tomma läktare, med avspark klockan 14 i dag, men Gais vägrade.

Ett oerhört svårt, tragiskt och negativt beslut att ta, säger ordförande Glenn Heiman till TT.

IFK Göteborg tog sig däremot till arenan för att återuppta matchen och möta media.

Vill inte vinna på WO

När vi anlände till arenan hade vi inte fått ett officiellt besked av förbundet, men vi nåddes av beskedet att Gais lämnat in en hemställan till Svenska fotbollförbundet om att de skulle tilldömas segern till följd av gårdagens händelser, säger Max Markusson på en presskonferens.

Han säger också att IFK Göteborg meddelat Svenska fotbollförbundet att de inte vill tilldömas en walkover-seger om det skulle vara aktuellt på grund av att Gais inte dök upp till matchen.

Det skulle inte kännas rätt och är inget vi vill stå för. Vi vill gärna spela klart matchen, vi vill inte att den ska avgöras vid skrivbordet.

Representanter för Svenska fotbollförbundet, SvFF, och Svensk elitfotboll, Sef, sitter i möte för att fastställa utgången av det avbrutna Svenska cupen-mötet.

Mötet inleddes klockan 13.30 på förbundskansliet i Solna utanför Stockholm.

”Inte lust att bjuda på”

Gais ordförande Glenn Heiman säger att klubben står bakom principen att matcher om möjligt ska avgöras på fotbollsplanen, inte med beslut vid skrivbord.

Beslutet som togs på arenan, om att matchen skulle återupptas, stöddes på den principen.

Men tyvärr förändrades de sportsliga förutsättningarna när vår förstemålvakt nu inte kan ställa upp och spela. Det har vi inte lust att bjuda på, säger Glenn Heiman.

Gaismålvakten Marko Johansson var nära att träffas av en fyrverkeripjäs från IFK Göteborgs läktare, och fick hörselproblem av smällen.

Vill tilldömas segern

Beslutet att inte fortsätta matchen togs av Gais styrelse, efter kontakter med bland annat tränarna.

Nu får disciplinnämnden besluta om matchens resultat. Vi anser naturligtvis att vi ska tilldömas segern. Men gör vi inte det, så har nämnden säkert sina motiv och argument för det.

SvFF:s tillförordnade tävlingschef Tobias Tibell vill inte spekulera kring skuldfrågan. Teoretiskt sett kan Gais förlora matchen på walkover då de inte dykt upp till avspark.

Det finns flera alternativ och det är de alternativen vi ska diskutera när vi ska sätta oss ner. Jag vill inte spekulera i olika tänkbara utgångar innan vi har diskuterat så jag ber att få återkomma på den frågan, säger Tobias Tibell till Radiosporten.

About Sten

Check Also

Strid om aboriginernas flagga väcker känslor

AustralienTT Vem har rätt att använda aboriginernas flagga i Australien? Flaggan är upphovsrättsskyddad och förbjuds …