Home / Utrikes / Asien / Indien: Pakistan ska få betala
Indiska bybor under kremeringsceremonin för soldaten Madan Lal Choudhary, som dödades i lördagens attack.

Indien: Pakistan ska få betala

Indien/PakistanTT-Reuters

Indien hotar Pakistan med att landet kommer att betala dyrt för helgens attack mot ett arméläger i delstaten Jammu och Kashmir, som har fördjupat den konstanta diplomatiska krisen mellan de två ärkefienderna. Enligt den indiska försvarsministern Nirmala Sitharaman finns tydliga bevis för att gärningsmännen bakom attacken har medhjälpare i Pakistan.

Lördagens attack var den värsta i området på flera månader. Sex soldater och en av soldaternas pappa dödades och tio personer skadades, däribland kvinnor och barn. Indiska myndigheter anklagar den Pakistanbaserade väpnade gruppen Jaish-e-Mohammad (JEM) för att ligga bakom dådet.

Det omstridda Kashmir har varit delat mellan Indien och Pakistan sedan 1947, då Storbritannien drog sig ur regionen. Båda de kärnvapenbeväpnade staterna gör anspråk på hela Kashmir, och sedan 1989 har flera separatistgrupper stridit mot indiska styrkor i området.

About Sten

Check Also

Saudiarabien inför utegångsförbud

SaudiarabienTT-Reuters För att stoppa spridningen av coronaviruset införs utegångsförbud i nio saudiska städer, rapporterar landets …