Home / Utrikes / Asien / Polis: Indisk kaffekung hittad död
Cafe Coffee Day (CCD) har behållit greppet om den indiska kafémarknaden trots framstötar av den amerikanska konkurrenten Starbucks. Arkivbild.

Polis: Indisk kaffekung hittad död

EkonomiTT-Reuters

Indiska myndigheter har bekräftat att de i floden Netravati i södra Indien har hittat kvarlevorna efter affärsmannen V G Siddhartha, grundare av kafékedjan Cafe Coffee Day (CCD).

Familjen är underrättad enligt indisk polis.

Siddhartha, känd som Indiens ”kaffekung”, var dessförinnan efterlyst. Han försvann i måndags och sågs senast vid liv av en chaufför vid en bro över Netravati i närheten av hamnstaden Mangalore.

Polis har sökt efter honom i floden med hjälp av fiskare.

Kafékedjan CCD, där Siddhartha var styrelseordförande, beskriver i ett pressmeddelande försvinnandet som en chock och i indiska medier spekuleras det i att den 57-åriga kaffekungen var hårt finansiellt pressad.

I pressmeddelandet omnämns även ett brev daterat den 27 juli, som ser ut att vara undertecknat av V G Siddhartha. I brevet framstår det som att Siddhartha ber om ursäkt för vad han beskriver som ett affärsmässigt misslyckande.

”Det var aldrig min avsikt att fuska eller vilseleda någon, jag har misslyckats som entreprenör”, står det bland annat i brevet.

Varken polis eller CCD har bekräftat att brevet verkligen har skrivits av Siddhartha.

Aktien i CCD, som har konkurrerat hårt med amerikanska Starbucks och brittiska Costa Coffee i Indien, rasade 20 procent under onsdagens handel på Bombaybörsen. Även i tisdags föll aktien 20 procent.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …