Ingen alkoholservering på krogen efter midnatt i Norge, meddelar hälsoministern.

Ingen alkohol efter midnatt i Norge

NorgeTT-NTB

Från och med lördag införs ett förbud mot att servera alkohol i hela Norge efter midnatt, säger landets hälsominister Bent Høie på en pressträff.

Vi måste bromsa nu för att inte förlora kontrollen, säger Høie om coronasituationen.

Regeringen kommer att göra nya värderingar av situationen med virusspridningen i september.

Norge öppnar inte heller för resor utanför EES-länder och man avråder från icke nödvändiga resor utomlands överlag, säger Høie. Det gäller även de länder som klassats som gröna, det vill säga länder som anses ha så låg smittspridning att norrmän inte behöver sitta i tio dagars karantän efter hemkomst.

De personer som befunnits sig i så kallade ”röda” länder eller regioner utomlands uppmanas också att använda munskydd fram tills dess att de tagit sig till det ställe där de sedan ska sitta i karantän, säger norska folkhälsomyndigheten. Uppmaningen gäller de som tar sig hem via kommunala färdmedel.

Regeringen meddelar också att man låter antalet tillåtna personer vid olika arrangemang som idrottsevenemang, på biografer eller teatrar som nu ligger på maximalt 200 personer fortsätter att gälla.

About Sten

Check Also

Små rörelser på Tokyobörsen

BörsTT-Reuters Efter gårdagens fall var det betydligt lugnare utveckling på Tokyobörsen. Nikkei 225-index stängde oförändrat medan …