Irländaren Dan Martin höjer näven efter segern i den sjätte etappen av Tour de France.

Irländarens ryck höll hela vägen

CykelTT-Reuters

Irländaren Dan Martin vann den sjätte etappen av Tour de France. Med 1 200 meter kvar till mål satte irländaren in ett ryck som höll hela vägen in till mål. Fransmannen Pierre Latour jagade hårt, men kom inte närmare än en cykellängd ifrån och var en sekund efter vinnaren i mål.

Det var skönt att få vinna efter flera andraplatser. Jag kände mig pigg i går, men då fick jag inte riktigt chansen. Nu såg jag fram emot att köra hårt på slutet, jag attackerade så hårt jag bara kunde, säger Martin till Eurosport.

För tre år sedan, 2015, slutade Martin tvåa på den 181 kilometer långa etappen mellan Brest och Mûr-de-Bretagne. Nu höll hans satsning ändå in i mål. Etappsegern var hans andra i Tour de France, den första kom för fem år sedan.

Resten av touren känns som en ren bonus nu, säger Martin.

Bland förhandsfavoriterna tappade Tom Dumoulin, Nederländerna, i sammandraget sedan han punkterat med 5,5 kilometer kvar att köra. Dumoulin var 53 sekunder efter i mål men fick under torsdagskvällen med ytterligare 20 sekunders tidsstraff sedan han legat för nära stallets servicebil i kampen om att komma ifatt klungan efter punkteringen. Han är nu 1.23 efter ledande belgaren Greg van Avermaet, som fick slita hårt på slutet, men som behåller den gula ledartröjan.

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …