Regeringens säkerhetshögkvarter i Aden, Jemen, har utsatts för en attack. Bilden är från en tidigare attack i staden.

Dödligt terrordåd i Jemen

JemenTT-AFP-Reuters

Islamiska staten (IS) säger sig ligga bakom attacken mot regeringens säkerhetshögkvarter i staden Aden i Jemen. Minst 15 människor har dödats, enligt säkerhetskällor.

Attacken inleddes med att en bilbomb utlöstes vid entrén. Minst sex poliser dödades av sprängladdningen. Därefter stormades byggnaden av ett 30-tal beväpnade män. Dessa fritog ytterligare ett 50-tal fångar som satt inlåsa i byggnaden. En del av dem tog till vapen tillsammans med sina befriare, enligt AFP.

Säkerhetskällor uppger att fyra självmordsbombare utlöste sina sprängladdningar under attacken. Ett okänt antal poliser togs som gisslan. Flera av dem fritogs senare.

Extremistgruppen IS tar i uttalanden publicerade på internet på sig attacken, som man beskriver som ”pågående”. Några oberoende bekräftelser på den uppgiften finns inte. Säkerhetskällor i Jemen sade inledningsvis att de misstänker att attacken hade utförts av en lokal gren av al-Qaida, den jihadistgrupp som varit mest aktiv i södra Jemen de senaste åren.

Hamnstaden Aden kontrolleras av den internationellt erkända saudiskstödda jemenitiska regeringen som flyttat sitt säte dit sedan Huthirebeller intog huvudstaden Sanaa 2015. Över 10 000 människor har dödats i inbördeskriget som härjar i landet sedan dess.

About Sten

Check Also

Vaccintest i gång i Storbritannien

StorbritannienTT Frivilliga har börjat vaccineras i ett test med ett nytt vaccin mot coronaviruset i …