Home / Nyheter / Inrikes / Israels ambassadör skrev antimuslimsk uppdatering

Israels ambassadör skrev antimuslimsk uppdatering

Israels ambassadör, Isaac Bachman publicerade i en uppdatering på Facebook den 12 januari en lång lista med antimuslimsk propaganda. Bland annat handlade det om att muslimer inte kan leva i fred med någon annan religion.

I den ursprungliga uppdateringen skrev Bachman bland annat Muslimer – är detta en generalisering? följt av en lång lista där muslimer skuldbeläggs för bland annat terror. I uppdateringen listas även exempel på 19 olika religioner som kan leva i fred med varandra, följt av exempel på hur muslimer inte kan det.

Skarmdump2
Isaac Bachman avslutar sin facebook-uppdatering med att ifrågasätta varför fredliga muslimer – enligt honom – inte kritiserar terrordåden. Citatet är från redaktionens skärmdump av den ursprungliga statusuppdateringen.

”Muslimer som lever med hinduer = problem
Muslimer som lever med buddister = problem
Muslimer som lever med kristna = problem”

Listan som ambassadören postade är enligt Expo väl spriden på antimuslimska hatsajter. Två dagar senare tar ambassadören bort den ursprungliga texten, och skrev istället att hans syfte var att belysa islamistisk terrorism. Enligt hans uppdatering togs det ursprungliga inlägget bort efter starka reaktioner.

Enligt Expo så är Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) dock fortfarande kritiska till inlägget.

– Att den israeliska Sverigeambassadören använder terrorattacken mot judar i Paris för att sprida och legitimera propaganda som misstänkliggör och demoniserar muslimer som kategori är både oroväckande och oacceptabelt, säger de till Expo.

ALTID.se har sökt den israeliska ambassadören för en kommentar, men hänvisades då till hans Facebook- kommentar.

Redaktionen
Foto: Anders Henrikson

About Sten

Check Also

Skärmflygare störtat – man till sjukhus

OlyckorTT En skärmflygare har störtat utanför Tenhult, sydost om Jönköping. Vi fick in larmet från …