Jon Henrik Fjällgren är förhandsfavorit inför den tredje deltävlingen.

Jon Henrik: Får inte samma känsla i jojken

MelodifestivalenTT

Jon Henrik Fjällgren uppträder med både eld, fjällandskap och konstgjort norrsken i Melodifestivalen, och är tävlingens stora förhandsfavorit.

Om tittarna tycker likadant som genrepspubliken blir det tre pastellfärgade dockor som följer honom till finalen.

Med eld, snö, is och ett konstgjort norrsken både jojkar och sjunger Jon Henrik Fjällgren på scenen under Melodifestivalens tredje deltävling. Han har sedan tidigare både en andra- och en tredjeplats i musiktävlingen på sin meritlista och nu är han dessutom storfavorit inför lördagen, enligt spelbolagen.

Jag tycker jättemycket om låten, och att få sjunga den inför publik är en så fin möjlighet Det är extra roligt när man får den här responsen och positiviteten, säger han.

Dolly Style populärast

Däremot får han inte samma känsla i jojken i Melodifestivalens strålkastarljus som han får hemma.

Absolut inte. Det är därför jag tar med det här fjällandskapet, för att man ska se var jojken hör hemma bäst och vad jag har för kontakt när jag gör jojk.

Enligt Melodifestivalklubbens undersökning efter det första publika genrepet toppade däremot Dolly Style listan med 144 röster, bara en mer än Jon Henrik Fjällgren. Sammanlagt har 543 personer röstat i undersökningen.

Favoriten dalade

En annan person som har tippats gå långt i tävlingen enligt oddsmakarna är Rebecka Karlsson, som tidigare har kommit tvåa i ”Idol” 2016. Men i Melodifestivalklubbens undersökning hamnade hon i ställett sist.

Det är galet nervöst, man känner sig lite pressad. Shit, nu måste jag leverera. Därför blir jag lite besviken på mig själv om jag sjunger en enda sur ton, säger hon.

Rebecka Karlsson tror att Dolly Style och Omar Rudberg blir tuffa konkurrenter – men hennes låt ”Who I am” handlar om att tro på sig själv, och det är precis vad hon gör.

Om jag bara sätter tonerna tror jag att jag har väldigt bra chanser, säger hon.

Omar Rudberg ser ut att kunna ta sig vidare i tävlingen enligt både spelbolagen och genrepsundersökningen. Han själv vågar däremot inte hoppas på någonting – och hänvisar till förändringarna i rösträkningen.

Det här nya röstningssystemet som ingen förstår sig på, det är det enda jag blir nervös över. Sedan bedömer man inte artisterna efter talang, för alla är superduktiga. Det är någonting annat folk kollar efter, säger han.

About Sten

Check Also

Skytten i Kenosha frisläppt – för 17 miljoner

USATT-AFP 17-åringen som misstänks för dödsskotten mot två Black lives matter-demonstranter i delstaten Wisconsin, har …