Home / zed / Dubai - Förenade Arabemiraten / Julresenärer fastnar i flygstrul
Dubais internationella flygplats. Arkivbild.

Julresenärer fastnar i flygstrul

FlygTT

En del flygresenärer är försenade hem till julfirandet. I Förenade arabemiraten har flyg ställts in och försenats av tjock dimma. Tunisien har för sin del stoppat alla bolaget Emirates plan.

På Dubais flygplats rapporteras sikten enligt nyhetsbyrån AFP ha varit nere på 100 meter på julaftons morgon. Minst ett 20-tal flygningar ställdes in helt. Turer till bland annat och Köpenhamn och Stockholm lovades komma i väg, men med förseningar, enligt sajten flightstats.com.

Även flygplatserna i Abu Dhabi och Sharjah påverkades av dimman, som utlösts av fuktigt vinterväder.

Tunisiens beslut att införa landningsförbud för Emirates meddelades på julaftons kväll. Beslutet bottnar i hur bolaget behandlat kvinnliga tunisiska resenärer, heter det. Tunisiskor har klagat bland annat på att deras visum inte har godkänts.

Från Kanarieöarna rapporteras inga generella problem, men ungefär 200 Finnair-resenärer kom inte hem till julafton som tänkt. Flight AY1724 skulle ha gått från Gran Canaria till Helsingfors på lördagskvällen, men kom inte i väg.

Flygbolaget tvingades tillkalla mekaniker från annat håll för att reparera ett fel på planet, säger Finnairs kommunikationschef Päivyt Tallqvist till nyhetsbyrån FNB. Passagerarna inkvarterades på hotell och resan hemåt kunde genomföras på julaftons kväll.

About Sten

Check Also

Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå slutar

EkonomiTT Detaljhandelsföretaget Clas Ohlsons vd och koncernchef Lotta Lyrå lämnar bolaget, enligt ett pressmeddelande. Hon …