Home / Utrikes / Nordamerika / Juniorkronorna obesegrade – tre skickas hem
Philip Broberg har gjort sitt första mål i Juniorkronorna. Bilden är från Arlanda i samband med avresan till Kanada tidigare i december.

Juniorkronorna obesegrade – tre skickas hem

IshockeyTT

Juniorkronorna besegrade Danmark med 3–1 i genrepet inför JVM i Kanada.

Tre av spelarna i truppen ska få en trist julklapp – hemfärd innan premiären mot Finland.

Får se när vi är mogna att ta beslutet, säger förbundskapten Tomas Montén till Hockeynews.

Juniorkronorna har imponerat under uppladdningen inför JVM i Kanada som inleds i mellandagarna. 4–2-segern mot Ryssland i Kelowna följdes upp med 3–1 mot Danmark i Chilliwack, natten mot söndagen svensk tid.

Rögles 18-årige forward Nils Höglander, Linköpings 19-årige forward Johan Södergran och AIK:s 17-årige back Philip Broberg (som ersatt skadade Timothy Liljegren) satte målen.

Det var en bra match. Det är alltid bra att få annorlunda matcher mot olika motståndare. Vi har haft tre riktigt bra dagar här nu och kört på tufft. Sen blev det tuffare i dag med en ganska lång resa och ingen ”game skate”. Defensivt var det okej, offensivt kan vi bättre, säger förbundskapten Tomas Montén till Hockeynews.

Laget reser nu till Victoria, där JVM-spelet börjar mot Finland natten mot torsdag. Innan dess måste dock lagledningen kapa truppen med tre namn, en back och två forwards.

Vi får se, fundera, men det kommer ett beslut kommande dagarna. Vi får se när vi är mogna att ta beslutet, säger Montén.

Rättad: I en tidigare version av den här texten stod fel målskytt på ett av Sveriges mål, rätt ska vara att Johan Södergran satte ett.

About Sten

Check Also

USA storsatsar på coronavaccin

USATT-AFP-Reuters Trumpregeringen begär 2,5 miljarder dollar av USA:s kongress i ett budgettillskott för att bekämpa …