Home / New / Utforska / Känd för sitt varma klimat och goda mat – Marocko
Foto: Marcel Pirnay

Känd för sitt varma klimat och goda mat – Marocko

Hassan II-moskén, Menara-trädgården och Ait-Benhaddou är endast några exempel av många sevärdheter i landet. Marocka är även känd för sina badorter som Agadir.

Många Medinor som till exempel Fez och Marrakech är skyddade som världsarv enligt UNESCO. I Casablanca finns världens högsta moské-Hassan II, den står precis vid havet. Inne i moskén finns bland annat en koranskola, hammam, ett bibliotek och ett museum över Marockos historia. 

Ait-Benhaddou är staden av lera, den är ett världsarv sedan 1987. Flera kända filmer har spelats in här som exempelvis Gladiator och Mumien.

I Agadir kan du göra mycket mer än att bara bada och äta under solstrålarna. Här kan du bland annat rida kameler, besöka nationalparken, besöka söndagsmarknaden och den berömda krokodilparken Crocopark med över 300 levande krokodiler.

Mat 

Kryddor är en viktig ingrediens i den marockanska köket. Landets nationalrätt är couscous som oftast serveras med gryträtten med berbiskt ursprung Tagine. Ärtsoppa med olivolja är en traditionell frukost. 

Transport och boende 

Landet har många tågbindelser och du kan resa billigt och snabbt nästan överallt i landet. Det finns även många bussar, du kan åka ca 10 mil för ungefär 35 kr.  

Ett populärt sätt att bo i Marocko bland turisterna är att hyra en madrass på ett hotelltak. Här kan du ligga under stjärnorna och andas in den friska luften. Föredrar du ett lyxboende kan du hyra en hel våning.

About Nahritha Al-Khameesi