Home / Ekonomi / Arbete / Kändisbagaren anställer nyanlända

Kändisbagaren anställer nyanlända

Roy Fares är bagaren som är känd från TV, i program som Go’kväll och Dessertmästarna. När han inte är i rutan driver han, tillsammans med Mattias Ljungberg, cafét MR Cake på Östermalm i Stockholm.

Förutom att baka goda kakor och tårtor arbetar Roy med integration. Redan när MR Cake öppnade dörrarna, i september 2017, började Roy samarbeta med det sociala företaget Jobbentrén, som hjälper företag hitta nyanlända talanger och ser till att anställningen fungerar.

“Jag tror på att kunna ge människor en möjlighet att komma in i arbetslivet”, säger Roy som har anställt tre personer via Jobbentrén. Yousif från Irak, Aziz från Sudan och Stevie från Kongo. “Det här är kanske inte deras final destination, men det är ett steg ut i det svenska samhället.”

Efter en lyckad rekrytering får den nyanställde en coach på Jobbentrén. Tillsammans arbetar de för att den nyanställde ska utvecklas på arbetsplatsen och integreras i samhället. “Coachningen som Jobbentrén gör är väldigt viktig”, menar Roy. “Jobbet är ju en del, men sen att också coacha hur det fungerar i det svenska samhället.”

Roy Fares och Stevie Charnelle Bipfouma på MR Cake.

Läs mer om restaurangbranschens roll i att skapa integration här: “Restaurangbranschen bäst på att anställa nyanlända.

About ville

Check Also

Högst lön för unga i norrlandskommuner

EkonomiTT Ungdomar i Stockholm sommarjobbar mindre, och när de väl gör det tjänar de dessutom …