Home / zed / ”Kapitalismen är sjukdomen, rasismen symptomet”

”Kapitalismen är sjukdomen, rasismen symptomet”

Att Sverigedemokraterna fick ökat stöd i valet var inte speciellt förvånande. Alliansens nedbrytning av välfärden och deras kamp för ökade klyftor har gett resultat.

Rika har blivit rikare. Fattiga, fattigare. Sjuka människor har utförsäkrats. Arbetslösa har lämnats åt sig själva, helt beroende av sina vänners och andra människors välvilja. Sverigedemokraterna ger arbetslösa, lågutbildade, unga män en enkel lösning: Allt är invandrarnas fel.

Trots att vi är många som vet att det inte ligger någon som helst sanning i det verkar inte vårt budskap nått fram. Världens resurser är begränsade. Det säger sig självt att om några människor sitter på stora rikedomar så kommer andra att inte få något. Nyanlända flyktingar tillhör inte den grupp som sitter på dessa rikedomar. Istället för att satsa mindre pengar på flyktingar bör vi satsa mer. Vart ska pengarna komma ifrån? Jo, från de allra rikaste.

Det Alliansen säger är att rika är mer värda än fattiga, att de med arbete är mer värda än de utan, att friska är mer värda än sjuka, att högutbildade är mer värda än lågutbildade osv. Det är egentligen ingen skillnad mot det som Sverigedemokraterna säger. Det enda är att de använder olika sätt att ställa grupper mot varandra.

Ingen förtjänar att ha så pass mycket mer än någon annan. Vi måste alltså bekämpa extrem rikedom. Det är enda sättet att få bukt med den extrema fattigdomen. Det är ingen enkel lösning, men det är det enda rätta. Nu är det ännu viktigare än någonsin att vi organiserar oss, att vi går ihop, alla vi som anser oss vara antirasister, feminister, hbtq-aktivister och socialister, att vi på riktigt börjar agera och att vi alla tillsammans visar att vi alla är lika mycket värda.

Det Alliansen säger är att rika är mer värda än fattiga, att de med arbete är mer värda än de utan, att friska är mer värda än sjuka, att högutbildade är mer värda än lågutbildade osv. Det är egentligen ingen skillnad mot det som Sverigedemokraterna säger. Det enda är att de använder olika sätt att ställa grupper mot varandra. Sverigedemokraterna menar att vita är mer värda än alla dom som inte anses vita, att män är mer värda än kvinnor, att heterosexuella är mer värda än de som inte är heterosexuella osv. Organisera dig mot ökade klyftor!Det är det enda sättet som vi blir lika mycket värda, på riktigt!

Ali Ahmadi, är en av initiativtagarna till Asylstafetten
Foto: AL-TID, New Oresund (kollage)

About Sten

Check Also

”Framgångar i kampen kan bli kontraproduktiva genom att utesluta människor”

Replik på Najma Ali:s debattinlägg angående Vänsterpartiet och afrofobi. Under den kända gruvstrejken i Malmfälten 1969 …

One comment