Home / Utrikes / Nordamerika / Tung dag för tyska favoriter i US Open
Angelique Kerber har spelat färdigt i Us Open.

Tung dag för tyska favoriter i US Open

TennisTT-AFP

Hon vann Wimbledon tidigare i år. Men i US Open blev det respass redan i tredje omgången för Angelique Kerber. Dessutom blev Alexander Zverev utslagen på herrsidan, i det fallet av en annan tysk.

De tyska stjärnorna Kerber och Zverev var båda fjärdeseedade i US Open, och rankade fyra i världen av WTA respektive ATP. Nu blev de utslagna av Dominika Cibulková, Slovakien, respektive Philipp Kohlschreiber, Tyskland.

Den 29-åriga slovakiskan, rankad 34:a i världen, skrev segersiffrorna till 3–6, 6–3, 6–3.

Jag har mött ”Angie” två gånger i år (Sydney och Eastbourne) och hon har dödat mig på banan trots att jag inte spelat dåligt. Den här gången gjorde jag några saker annorlunda och det fungerade, säger Cibulková.

I den fjärde omgången ställs hon mot amerikanskan Madison Keys, som tog sig hela vägen till final i US Open i fjol.

Sjarapova vidare

Segraren i den matchen möter sedan antingen Carla Suárez-Navarro eller Maria Sjarapova. Ryskan är vidare efter seger mot Jelena Ostapenko, Lettland, med 6–3, 6–2.

Däremot åkte femteseedade Petra Kvitova ut mot Aryna Sabalenka, 7–5, 6–1, på lördagen. I och med det är bara tre av de tio toppseedade på damsidan kvar i fjärde omgången. Högst rankad är fjolårsmästarinnan Sloane Stephens – som kan komma att ställas mot Serena Williams i en eventuell semifinal.

Gillar ess

Kohlschreiber är 35:a i världen, och besegrade Zverev med 6–7 (1–7), 6–4, 6–1, 6–3.

Jag hade bra returer, säger Kohlschreiber.

Han brukar gilla att få ess när han servar. Det var en nyckelfaktor i dag, att jag svarade med kraft i hans servegame.

Den 34-årige tyske veteranen möter nu antingen argentinaren Diego Schwartzman eller Kei Nishikori, Japan, som var i final 2014.

Kan möta Federer

Segraren där kan få möta andreseedade Roger Federer i kvarten. I den tredje omgången hade schweizaren inga större bekymmer med att besegra australiern Nick Kyrgios, 6–4, 6–1, 7–5.

I kampen om en plats i kvartsfinal ställs den femfaldige US Open-segraren mot ett annat australiskt motstånd i form av John Millman.

Även sjätteseedade Novak Djokovic är vidare, efter att ha slagit ut fransmannen Richard Gasquet med 6–2, 6–3, 6–3.

About Sten

Check Also

Därför sprids protesterna mot polisvåld i USA

USATT Fallet med den svarte amerikanen George Floyd som dog efter ett brutalt polisingripande i …