Home / Utrikes / Asien / Kims bror mötte amerikan före mordet
Indonesiskan Siti Aisyah är den ena misstänkta i rättegången om mordet på Kim Jong-Nam. Här på väg in i rättssalen på måndagen.

Kims bror mötte amerikan före mordet

Nordkorea/MalaysiaTT-AFP

Kim Jong-Nam, halvbror till den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un, träffade en amerikan fyra dagar innan han mördades.

Kim träffade den amerikanske mannen på ett hotell på den malaysiska ön Langkawi, berättar ett polisvittne vid den pågående rättegången mot de två kvinnor i 20-årsåldern som misstänks för mordet.

Kvinnorna hävdar att de lurades att tro att de deltog i inspelningen av ett dolda kameran-program när de smetade nervgift i ansiktet på Kim Jong-Nam på flygplatsen i Kuala Lumpur i februari förra året. Försvaret menar att nordkoreanska agenter låg bakom bluffen.

Vid rättegången bekräftar polisens utredare att den mördade träffat amerikanen – en ”koreansk-amerikan som är baserad i Bangkok” – samt att Kim samma dag hade använt sin dator ihop med ett USB-minne.

Den japanska tidningen Asahi Shimbun har tidigare rapporterat om mötet med amerikanen och då beskrivit denne som en underrättelseagent.

Ytterligare åtta personer, samtliga nordkoreaner, misstänks för inblandning i mordet.

About Sten

Check Also

Gravplundrare stal 800 år gammalt huvud

IrlandTT-AFP Ett huvud tillhörande en 800 år gammal mumifierad kropp, mer känd som ”Korsriddaren”, har …