Home / Lokalt / Jämtlands län / Kindberg köps ut av Östersund
Daniel Kindberg köps ut från sitt ägarskap i Östersund. Arkivbild.

Kindberg köps ut av Östersund

FotbollTT

Östersundsordföranden Daniel Kindberg köps ut från sitt tredjepartsägande av den allsvenska klubben.

Den jämtländska klubben har skrivit in sig på den svenska fotbollskartan med besked efter sin fina rad resultat i Europa League. Mycket av framgången har tillskrivits klubbens ordförande Daniel Kindberg och dennes värvningar. Kindberg har dock också tidigare varit tredjepartsägare i klubben, som han hjälpte med privata pengar för fem år sedan.

Kindberg köps nu ut från sitt ägarskap, men förblir ordförande för klubben. Ett ägarskap som skulle kunna ha gett grund för misstänkta intressekonflikter vid eventuella spelarförsäljningar.

Jag tycker det är skönt att vi får ett avslut på mitt tredjepartsägande i klubben. Nu när reglerna har ändrats och för att undvika spekulationer i kommande transferfönster så känns detta jättebra. Det ska inte kunna få föreligga några dubier om att jag alltid sätter ÖFK:s intresse i första rummet. Ingen ska få eller kunna misstänka att jag beslutar om försäljningar av spelare för egen vinning. Jag är glad och stolt över de investeringar jag gjort men nu är det skönt att vi som förening rensar ut tredjepartsägandet, säger Kindberg till osdsport.se.

Enligt sajten rör det sig om en summa på 11 miljoner, då klubben tidigare ska ha betalat tillbaka fem av de totalt 16 miljoner kronor som Kindberg investerat i klubben från egen ficka.

About Sten

Check Also

Stort tryck på golfbanorna: ”Som ett kosläpp”

CoronavirusetTT Social distansering kombinerat med idrott kan vara knepigt. Men golfen är coronakompatibel. När golfbanor …