Home / zed / Krig, konflikter och oroligheter / Kongressen fördömer Trumps Syrien-beslut
Talmannen i USA:s representanthus, demokraten Nancy Pelosi, under tisdagen.

Kongressen fördömer Trumps Syrien-beslut

USATT-Reuters

Demokrater och republikaner i USA:s kongress har gått samman i ett fördömande av president Donald Trump beslut om att dra tillbaka amerikansk militär från Syrien.

Det kaos och den osäkerhet som har skapats i Syrien sedan president Trumps beslut kräver klokt ledarskap från kongressen (för att reda ut), sade Demokraternas ledare i senaten, Chuck Schumer på en pressträff som han höll tillsammans med representanthusets talman, partikamraten Nancy Pelosi

Vi har alltid hävdat att, medan de sannerligen behövs, så är enbart sanktioner otillräckligt för att hindra den humanitära katastrofen, sade Pelosi.

Demokraterna stöddes av bland andra Mike McCaul, republikanernas mest seniore ledamot i representanthusets utrikeskommitté, som tidigare har uttryckt kritik mot Trumps agerande mot Turkiet.

Trump aviserade i måndags ett antal sanktioner mot Turkiet, vilka omedelbart kritiserads av kongressen för att vara för milda. Enligt Vita huset kan fler sanktioner följa om Turkiet inte avbryter sin insats i Syrien. Hittills har sanktionerna inte fått Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att backa.

Ledarna för Republikanerna och Demokraterna i såväl senaten som representanthuset ska under onsdagen träffa Trump för att vidare diskutera situationen i Syrien.

About Sten

Check Also

Thunberg träffade fredspristagare – en ”förebild”

StorbritannienTT-Reuters Den svenska miljöaktivisten Greta Thunberg har träffat en av sina förebilder: den pakistanska fredspristagaren …