Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Kvinnan som förde bort bebis åtalas
Den kvinna i 40-årsåldern som fört bort en bebis i en barnvagn från en förskola i Göteborg åtalas vid Göteborgs tingsrätt för olaga frihetsberövande. Arkivbild.

Kvinnan som förde bort bebis åtalas

BrottTT

Den kvinna i 40-årsåldern som fört bort en bebis i en barnvagn från en förskola i Göteborg åtalas vid Göteborgs tingsrätt. Hon är misstänkt för olaga frihetsberövande.

Det var den 22 januari på eftermiddagen som den sex månader gamla flickan försvann. Flickan låg då i en barnvagn utanför en förskola, där hennes mamma skulle hämta ett äldre syskon. Först efter knappt två timmar återfanns flickan välbehållen i sin vagn, utanför ett köpcentrum några kilometer bort.

Kvinnans advokat Hans Billeskans säger till TT att hon nekar till brottet.

Hon förnekar olaga frihetsberövande. Hon har inte haft uppsåt, utan hennes avsikt var att ta en tom barnvagn som hon skulle ha för att transportera några tillhörigheter. När hon upptäcker att det ligger ett barn i vagnen blir hon rädd, förskräckt och chockad. Hon ställer barnvagnen och gör det på ett sådant sätt att den lätt ska upptäckas och stannar sedan i närheten för att förvissa sig om att barnet ska bli upphittat.

Kvinnan åtalas även för ringa narkotikabrott.

About Sten

Check Also

Medier i Kirgizistan får frysta konton åter

KirgizistanTT-AFP Flera kirgizistanska medier, som fått sina bankkonton frysta efter att ha rapporterat om förskingringar …