Home / Ekonomi / Ekonomi, affärer och finans / Labour flaggar för nej till Mays brexitplan
Emily Thornberry. Arkivbild.

Labour flaggar för nej till Mays brexitplan

StorbritannienTT

Det brittiska oppositionspartiet Labour tänker rösta nej till premiärminister Theresa Mays plan för landets EU-utträde, enligt partiets utrikespolitiska talesperson Emily Thornberry.

Labour har tidigare satt upp sex villkor för att stödja någon brexitöverenskommelse, däribland en garanti för att en sådan säkrar samma ekonomiska fördelar som Storbritanniens nuvarande deltagande i EU:s gemensamma marknad och tullunion.

Jag kan inte se att de (regeringen) kommer att lägga fram en plan som lever upp till våra sex krav, och jag kan inte se dem lägga fram en plan som ska ena Torypartiet. Herregud… De kan inte styra landet, säger Thornberry till Financial Times , och spår samtidigt att Storbritannien går mot ett nyval, möjligen redan i höst.

Storbritannien planerar att lämna EU 29 mars, men exakt hur detta ska gå till är till stor del ännu höljt i dunkel. Premiärminister May har lagt fram en färdplan, den så kallade Chequers-överenskommelsen, som hon ser som en mellanväg mellan en hård och en mjuk brexit. Vissa kritiker anser att den innebär en allt för hård brexit, medan andra tvärtom tycker att den borde vara ännu hårdare.

About Sten

Check Also

Danmarks ambassadör återvänder till Iran

Danmark/IranTT-AFP Danmarks ambassadör Danny Annan återvänder till Iran. Det sker tre veckor efter att han …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.