Home / Utrikes / Europa / Låga dödstal hos nordiska grannar
Sveriges nordiska grannländer har fortsatt låga dödstal i coronapandemin. Arkivbild

Låga dödstal hos nordiska grannar

NordenTT-NTB-Ritzau-SPT

Dödstalen fortsätter att hålla sig på en blygsam nivå i Sveriges nordiska grannländer. I Norge rapporterades på torsdagen ett nytt dödsfall, i Danmark tre och i Finland inget nytt fall det senaste dygnet.

I Norge har totalt 236 människor avlidit med koppling till covid-19, enligt Folkehelseinstituttets dagliga rapport. 36 personer vårdas för närvarande på sjukhus. Under hela förra veckan rapporterades bara ett dödsfall och bara fem nya patienter lades in på sjukhus, enligt FHI.

I Finland rapporterar Institutet för hälsa och välfärd att det totala antalet personer som mist livet på grund av covid-19 är 313, samma antal som på onsdagen. Totalt 83 coronasjuka vårdas på sjukhus i landet.

Den danska myndigheten Statens Serum Institut rapporterar på torsdagen att ytterligare tre personer som testats positivt för covid-19 har avlidit det senaste dygnet. Totalt har 568 personer dött. Sammanlagt 110 personer vårdas på sjukhus.

About Sten

Check Also

Homosexualitet nära avkriminalisering i Gabon

GabonTT-AFP En avkriminalisering av ”homosexuella handlingar” tycks närma sig i Gabon. Nationalförsamlingen i det centralafrikanska …