Home / Utrikes / Asien / Lavrov i Turkiet för att planera Syrienmöte
Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu, till vänster, och hans ryske kollega Sergej Lavrov under ett möte i Moskva i mars.

Lavrov i Turkiet för att planera Syrienmöte

Turkiet/RysslandTT

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov besöker under måndagen och tisdagen sin turkiske motpart Mevlüt Cavusoglu i Ankara.

I fokus för mötet står planering inför ett toppmöte om Syrien, där det är tänkt att ledarna för Ryssland, Frankrike, Turkiet och Tyskland ska delta, uppger det ryska utrikesdepartementet enligt Reuters.

Ryssland, som strider på den syriska regimens sida, och Turkiet, som backar rebellgrupper, har den senaste tiden börjat samarbeta i högre utsträckning. Bland annat nådde länderna nyligen en uppgörelse om att evakuera människor från regimtrogna samhällen norr om Idlib.

Lavrov och Cavusoglu väntas även diskutera flera andra geopolitiska frågor samt handel. Den turkiska liran befinner sig i kris sedan Vita huset meddelat att tullarna på turkiskt stål och aluminium ska fördubblas. USA beslutade också nyligen om utökade ekonomiska sanktioner mot Ryssland med anledning av nervgiftattacken mot ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter Julia i Salisbury i mars.

About Sten

Check Also

Migranter stormade gränsstängsel i Marocko

Spanien/MarockoTT-AFP En migrant dog när över 200 människor forcerade ett sju meter högt taggtrådsstängsel till …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.