Home / Utrikes / Europa / Ledaren Olsson körde ur i andra åket
Matts Olsson i första storslalomåket i Saalbach-Hinterglemm,

Ledaren Olsson körde ur i andra åket

AlpintTT

För första gången ledde Matts Olsson en världscuptävling i storslalom inför det andra åket.

Men det roliga tog slut redan efter några svängar då 30-åringen körde ur.

Förbaskat tråkigt, säger herrlandslagets chef Fredrik Kingstad.

Olsson satsade ordentligt från start i det andra åket i Saalbach-Hinterglemm, där många åkare hade stora problem i den första svåra branten.

Vi hade en plan, men i tredje porten släppte ytterskidan, säger Kingstad.

Olsson kunde dock fortsätta men strax därpå fick han inte fast skidorna i den slagiga snön och lyckades inte komma in i linjen igen.

Slovenen Zan Kranjec tog sin första värlsdscupseger och var 19 hundradelar före schweizaren Loic Meillard och 50 före fransmannen Matthieu Faivre.

Svensken, som var i ledningen efter det första åket, var inte den ende som hade problem i Saalbachs nya storslalombacke. Den österrikiske giganten Marcel Hirscher slutade sexa och norrmannen Henrik Kristoffersen åtta. Hirscher är dock fortfarande i ledningen i storslalomcupen.

Olsson halkade ner från andra till sjätte plats i cupen.

30-åringen har, trots dagens misstag, tagit stora kliv i vinter då han som sämst varit sexa och dessutom har en tredjeplats och en fjärdeplats.

Efter tredjeplatsen i Val d’Isère sade Olsson att en förklaring till framgången är att han denna säsong startar i första startgrupp, en annan att han har en bra serviceman och därmed bra skidor, och att han fått arbetsro med i stort sett samma tränarstab runt omkring sig.

About Sten

Check Also

Saab tecknar kontrakt med brittiska försvaret

EkonomiTT Försvarskoncernen Saab har landat ett kontrakt med brittiska försvarsministeriet gällande service och underhåll av …