Home / Utrikes / Europa / Ledaren Olsson körde ur i andra åket
Matts Olsson i första storslalomåket i Saalbach-Hinterglemm,

Ledaren Olsson körde ur i andra åket

AlpintTT

För första gången ledde Matts Olsson en världscuptävling i storslalom inför det andra åket.

Men det roliga tog slut redan efter några svängar då 30-åringen körde ur.

Förbaskat tråkigt, säger herrlandslagets chef Fredrik Kingstad.

Olsson satsade ordentligt från start i det andra åket i Saalbach-Hinterglemm, där många åkare hade stora problem i den första svåra branten.

Vi hade en plan, men i tredje porten släppte ytterskidan, säger Kingstad.

Olsson kunde dock fortsätta men strax därpå fick han inte fast skidorna i den slagiga snön och lyckades inte komma in i linjen igen.

Slovenen Zan Kranjec tog sin första värlsdscupseger och var 19 hundradelar före schweizaren Loic Meillard och 50 före fransmannen Matthieu Faivre.

Svensken, som var i ledningen efter det första åket, var inte den ende som hade problem i Saalbachs nya storslalombacke. Den österrikiske giganten Marcel Hirscher slutade sexa och norrmannen Henrik Kristoffersen åtta. Hirscher är dock fortfarande i ledningen i storslalomcupen.

Olsson halkade ner från andra till sjätte plats i cupen.

30-åringen har, trots dagens misstag, tagit stora kliv i vinter då han som sämst varit sexa och dessutom har en tredjeplats och en fjärdeplats.

Efter tredjeplatsen i Val d’Isère sade Olsson att en förklaring till framgången är att han denna säsong startar i första startgrupp, en annan att han har en bra serviceman och därmed bra skidor, och att han fått arbetsro med i stort sett samma tränarstab runt omkring sig.

About Sten

Check Also

Hotell brinner i Storuman

BrandTT Det brinner i ett hotell i Umnäs utanför Storuman. Polisen skriver på sin hemsida …