Home / Utrikes / Europa / Ledaren Olsson körde ur i andra åket
Matts Olsson i första storslalomåket i Saalbach-Hinterglemm,

Ledaren Olsson körde ur i andra åket

AlpintTT

För första gången ledde Matts Olsson en världscuptävling i storslalom inför det andra åket.

Men det roliga tog slut redan efter några svängar då 30-åringen körde ur.

Han satsade ordentligt från start i det andra åket i Saalbach-Hinterglemm. Redan i den tredje svängen var han på väg att åka ur på en innerskida. Några svängar senare fastnade han i slagen och gled längre och längre ur spåret och hamnade för långt ner för att kunna runda nästa port.

Slovenen Zan Kranjec tog sin första värlsdscupseger och var 19 hundradelar före schweizaren Loic Meillard och 50 före fransmannen Matthieu Faivre.

Svensken, som var i ledningen efter det första åket, var inte den ende som hade problem i Saalbachs nya storslalombacke. Den österrikiske giganten Marcel Hirscher slutade sexa och norrmannen Henrik Kristoffersen åtta. Hirscher är dock fortfarande i ledningen i storslalomcupen.

Olsson halkade ner från andra till sjätte plats i cupen.

30-åringen har, trots dagens misstag, tagit stora kliv i vinter då han som sämst varit sexa och dessutom har en tredjeplats och en fjärdeplats.

Efter tredjeplatsen i Val d’Isère sade Olsson att en förklaring till framgången är att han denna säsong startar i första startgrupp, en annan att han har en bra serviceman och därmed bra skidor, och att han fått arbetsro med i stort sett samma tränarstab runt omkring sig.

About Sten

Check Also

Litet barn till sjukhus efter olycka i bostad

OlyckorTT Ett litet barn har förts till sjukhus efter en olycka i en bostad i …