”Leif GW Persson ditt kvinnoförakt lyser igenom som en ensam neonskylt i vinternatten”

Allra först vill jag säga: Leif GW Persson, gå inte i clinch med mig offentligt om mitt engagemang mot nazism och fascism när du faktiskt vet sanningen. Du är en av ett antal personer som de facto känner till min livslånga kamp mot rasism, nazism och fascism. Att du just nu greppar tillfället för att smutskasta mig kan jag inte se som något annat än att du med detta påhopp vill kasta skit på autonoma vänstern. Det är lågt GW, mycket lågt!

 Och på tal om lågt så lyser ditt uppenbara kvinnoförakt igenom lika tydligt som en ensam neonskylt i vinternatten. Du skriver att jag är ”ett märkligt fruntimmer”. Jag betackar mig ett sådant ordval. Jag är en person med bestämda antifascistiska åsikter och jag kan inte se hur tårtning kan ha ett genusperspektiv. Det som sedan följer i din text är ett påstående som du borde veta är en grund för förtal, men helt bortsett från det så väcker det en del intressanta frågor. Anser du att det skulle vara märkligt om en kvinna skulle tillhöra den ”mest brottsbelastade promillen av landets invånare” som du skriver om? Oavsett att det du skriver om här handlar om illegal verksamhet, så frågar jag mig varför det skulle vara så märkligt att en kvinna fanns i den positionen/gruppen.

Nästa fråga som naturligt infinner sig är om du över huvud taget skulle kommit med liknande påståenden om du skrev om en man. Du använder dig ju av reaktionära, antifeministiska metoder för att misskreditera mig. Jag undrar hur artikeln hade sett ut om du i stället skrivit om ”Nisse, 61”. Men ni har kanske gemensamma intressen, som till exempel jakt, och då inträder som alltid gubbväldets grabbighet med dunk i ryggen och gubbnepotism.

 Jag kan utan problem acceptera att du är av åsikten att autonoma vänstern inte faller dig i smaken, men skriv då det. Ta inte till gamla, förlegade maktmetoder och härskartekniker.

Iréne Matkowitzc

Foto: Fernando Illezca

 

 

About Sten

Check Also

”Framgångar i kampen kan bli kontraproduktiva genom att utesluta människor”

Replik på Najma Ali:s debattinlägg angående Vänsterpartiet och afrofobi. Under den kända gruvstrejken i Malmfälten 1969 …

One comment