Home / Utrikes / Europa / Lettland ska chocka hockeyvärlden

Lettland ska chocka hockeyvärlden

IshockeyKöpenhamn, TT:s utsände

Lettlands VM-kvartsfinal mot Sverige blir Davids kamp mot Goliat.

Precis som i den bibliska berättelsen tänker Lettland uträtta stordåd:

Vi tror att vi kanske kommer att kunna chocka hockeyvärlden, säger förbundskaptenen Bob Hartley.

Det är första gången på nio år som Lettland har tagit sig till kvartsfinal i ishockey-VM. Det har skapat eufori i den lilla hockeytokiga baltnationen.

Skulle dessutom Lettland lyckas välta den blågula jättefavoriten är det tidernas största framgång.

Kvartsfinalen blir Lettlands fjärde i VM-sammanhang och de tre tidigare har slutat med förlust. En av kvartsfinalplatserna, den 2004, nåddes med Curre Lindström som förbundskapten.

Vi är här för att vinna, inte bara delta. Vi är en grupp fantastiska människor och ett sånt lag kan uträtta stordåd, säger Hartley enligt diena.lv där han också gör liknelsen vid Davids kamp mot Goliat.

Den före detta kanadensiske NHL-tränaren – 14 säsonger i Colorado, Atlanta och Calgary – har en brokig skara spelare från åtta olika ligor. Merparten kommer från KHL, varav nio stycken från lokala Dinamo Riga.

Lettland vann tre matcher i gruppspelet och pressade både USA och Kanada till förlängning, där det dock blev förluster till slut.

Forwarden Rodrigo Abols, ett mål och fyra assist hittills, spelade 26 matcher för Örebro i SHL innan han lånades ut till allsvenska Karlskoga. Han ser också en skrällchans:

Det är en match och allt kan hända, det visade vi både mot USA och Kanada, säger Abols till diena.lv.

About Sten

Check Also

Prins Harry och Meghan Markle väntar barn

StorbritannienTT Storbritanniens prins Harry och Meghan Markle väntar barn, meddelar det brittiska hovet. Barnet kommer …

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.