Home / Kultur / Konst kultur och nöje / Lina Hedlunds skräll: Direkt till final
Lina Hedlund och Jon Henrik Fjällgrens respektive låtbidrag gick vidare direkt till final från Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand.

Lina Hedlunds skräll: Direkt till final

MelodifestivalenTT

Storfavoriten Jon Henrik Fjällgren höll för trycket och tog sig vidare till final. En större skräll var att han där får sällskap av Lina Hedlund – och att Dolly Style åkte ut.

Jag är så glad! Tack Sverige och tack alla som har röstat, sade Lina Hedlund.

Melodifestivalveteranen Lina Hedlund sjöng “Victorious” – och vann publikens hjärtan. Nu tar sig den tidigare Alcazarmedlemmen hela vägen till final i Melodifestivalen.

Jag är så glad, säger Lina Hedlund till TT.

Det är så total lycka och lättnad. Det ska bli så roligt att få planera och slipa på det här inför den 9 mars.

Lina Hedlund har gjort sig ett namn i både Melodifestivalen och discokretsar efter flera år tillsammans med Alcazar. Vid årsskiftet lade gruppen ner och nu tävlar hon själv med låten “Victorious”. Sin medverkan har hon sett som en chans att etablera sig som soloartist.

Vilken start! Det känns som att jag får nypa mig i armen lite. Det här är en dröm, säger Lina Hedlund.

Favoriten vidare

Med jojken och sången om norrsken övertygade han tittarna. Jon Henrik Fjällgren går också vidare direkt till final i Melodifestivalen – för tredje gången i rad.

Det känns fantastiskt, gör det. Helt otroligt, säger en ganska lugn Jon Henrik Fjällgren till TT.

Det gick an det här också.

Jon Henrik Fjällgren var länge en storfavorit inför Melodifestivalens tredje deltävling. Han har tidigare nått både en andra- och en tredjeplats i tävlingen, och har nu ytterligare en chans att gå vidare till Eurovision Song Contest.

Inspirationen till bidraget “Norrsken” kom till Jon Henrik Fjällgren genom en dröm. Han gick genom en mörk skog, för att sedan komma upp på ett kalfjäll där en röst från ett ljussken talade till honom. Nu har han försökt förmedla drömmen vidare till tittarna, bland annat med rök, eld och med en stor ren på scenens bildskärmar.

Hur det kommer gå i finalen vill han dock inte sia om.

Det svårt att svara på nu. Man vet aldrig. Det kan hända vad som helst i den här tävlingen, säger Jon Henrik Fjällgren.

Dolly Style utslaget

Favorittippade Dolly Style klarade sig inte vidare den här gången. Tillsammans med The Lovers of Valdaro och Omar Rudberg tvingade de lämna Melodifestivalen vid deltävling tre i Leksand.

Veteranen Martin Stenmarck tog sig till Andra chansen tillsammans med debutanten Rebecka Karlsson.

Hennes bidrag “Who I am” handlar om hennes eget liv, och hon har tidigare berättat för TT att det skulle bli tufft att gå upp på scenen och framföra budskapet, och hon var rädd för att hon skulle börja gråta på scenen.

Låten betyder så mycket för mig, jag har skrivit hela texten från mitt hjärta, sade hon tidigare.

Ingen Finer

Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen inleddes av en hyllning av Ted Gärdestad. Programledaren Eric Saade sjöng ett medley av låtarna ”Oh vilken härlig dag”, ”Rockin ’n’ Reeling” och ”Satellit”. Just ”Satellit” var låten som Ted Gärdestad vann Melodifestivalen med för 40 år sedan.

På scen syntes Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor. Sarah Dawn Finer surnade till i en inledande sketch och stannade i husbilen.

Ni kör programmet helt själva. Flyg fritt, sade Sarah Dawn Finer.

About Sten

Check Also

Svenskt mynt på 15 kilo såldes för miljoner

AuktionTT Ett svenskt plåtmynt i koppar, 8 daler SM, har sålts på auktionshuset Bukowskis för …