Home / Nyheter / Inrikes / Livlös man hittad i Munksjön
En livlös man har hittats i Munksjön i centrala Jönköping. Arkivbild.

Livlös man hittad i Munksjön

OlyckaTT

En livlös man i 40-årsåldern har hittats i vattnet vid en brygga i Munksjön i centrala Jönköping, rapporterar Sveriges Radio P4 Jönköping.

Vi vet inte varför den här personen hamnade i vattnet. Det är för tidigt att säga än så länge och vi har ingen klar bild, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisregion Öst.

Larmet kom till SOS Alarm strax efter klockan 18.00 på tisdagskvällen, men när räddningstjänst och ambulans kom fram hade privatpersoner redan fått upp mannen ur vattnet.

Räddningstjänsten påbörjade omedelbart hjärt- och lungräddning på mannen och han fördes med ambulans till sjukhus och vårdas nu på intensiven.

Vi åkte med till sjukhuset och hjälper nu till med att försöka få fram identiteten på den här drabbade personen. Det verkar allvarligt det här, vi får se vad det blir för utgång, men jag är rädd för att det blir ett dödsfall, säger Thomas Agnevik.

Mannen har nu identifierats och var anmäld försvunnen av en bekant.

Eftersom det fortfarande är oklart hur han hamnade i vattnet har en förundersökning om vållande till kroppsskada inletts. Polisen har tagit mannens kläder och tillhörigheter i beslag för att försöka ta reda på vad som har hänt.

About Sten

Check Also

Regeringen flyttar om 380 miljoner i bistånd

PolitikTT Regeringen flyttar om 380 miljoner kronor i biståndet med anledning av coronapandemin. Flera FN-organ, …