Home / Nyheter / Inrikes / Löfven ger inte upp trots nej
Stefan Löfven beklagar att han röstades ned, men tror inte att loppet är kört för att bli statsminister för en ny regering. Arkivbild.

Löfven ger inte upp trots nej

PoltikTT

S-ledaren Stefan Löfven beklagar att riksdagen ratade honom som ledare för en ny regering. Men han ger inte upp om att få ihop ett underlag för ett nytt försök.

Även om det var väntat så beklagar jag det naturligtvis, säger statsminister Stefan Löfven vid en pressträff efter EU-toppmötet i Bryssel.

Han slapp, på grund av toppmötet, vara närvarande när riksdagen sade nej till honom. Och utgången var given på förhand.

Han säger sig ändå vara fortsatt optimistisk.

Vi kom långt i förhandlingarna med C, L, MP och vi hade i lördags ett förhandlingsresultat. Centerpartiet sade nej till det och jag respekterar det. Samtidigt är det så att när vi ändå är så pass nära en överenskommelse om att ta ansvar så finns det rimligen vägar framåt, säger Löfven.

Han konstaterar att en majoritet i riksdagen är emot honom.

Men den används inte för något annat. Vi är det största partiet, vi har det största underlaget i Sveriges riksdag och då utgår jag från att jag kan fortsätta vara statsminister, säger Löfven.

TT: Är du själv redo att träda tillbaka från exempelvis en statsministerpost om det skulle vara en väg framåt?

Om det finns en majoritet för något annat så är det så. Men vi ser inte att det finns majoritet för något annat. Jag företräder fortfarande den största konstellationen.

About Sten

Check Also

Ökade växthusgasutsläpp från trafiken

MiljöTT Förra året ökade utsläppen av växthusgaser från vägtrafiken med 0,5 procent enligt en rapport …