Home / Nyheter / Inrikes / M vill ha nya lagar mot terrorism
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) håller jultal på Haymarket i Stockholm. Arkivbild.

M vill ha nya lagar mot terrorism

PolitikTT

Moderaterna vill ha hårdare tag mot terrorism. I en debattartikel i Svenska Dagbladet föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell en rad åtgärder och nya lagar.

Moderaterna vill att straffansvar införs för den som publikt, till exempel i sociala medier, publicerar en bild eller budskap som stöder en terrororganisation. M vill också förbjuda anskaffning eller innehav av terroristbrottsinstruktioner, som filmer om hur en spränganordning sätts samman.

Skribenterna anser också att säkerhetspolisen och polisen måste få bättre verktyg i sitt spaningsarbete. Det gäller till exempel möjlighet till hemlig dataavläsning och utökade befogenheter att använda rumsavlyssning och kameraövervakning.

Moderaterna vill också ha straffskärpning för terroristrelaterad brottslighet samt en översyn av reglerna för återkallelse av medborgarskap. Svenskt medborgarskap bör kunna återkallas när någon som har dubbelt medborgarskap begår terroristbrott, skriver Kristersson och Forssell.

About Sten

Check Also

Gift par åtalas för sexbrott mot flera barn

BrottTT En gift par, en man och en kvinna i 35-årsåldern, åtalas vid Skaraborgs tingsrätt …