Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Maduros släktingar dömda för knarksmuggling
Presidenthustruns brorsöner Efrain Antonio Campo Flores (sittande till vänster) och Francisco Flores de Freitas (sittande till höger) har dömts till 18 års fängelse.

Maduros släktingar dömda för knarksmuggling

USA/VenezuelaTT-Reuters

Två brorsöner till Venezuelas president Nicolás Maduros hustru Cilia Flores har dömts till 18 års fängelse i USA för knarksmuggling.

Den nu 31-årige Efrain Antonio Campo Flores och 32-årige Francisco Flores de Freitas greps i november i fjol på ett hotell i Haiti och fördes till New York. De deltog enligt domen i möten i Venezuela om transport av kokain till USA via Honduras. Männen greps sedan de kontaktat en person, som visade sig vara en amerikansk agent, om att sälja 800 kg kokain.

Åklagaren hävdade att förtjänsten på 20 miljoner skulle användas för att hjälpa familjen att hålla sig kvar vid makten. Han hade yrkat på 30 års fängelse, vilket enligt domaren vore överdrivet, med tanke på att de inte var straffade tidigare.

Vad som slår mig är att är att Campo Flores och Flores de Freitas kanske inte var de slugaste droghandlare som existerat. De hade tagit sig vatten över huvudet, sade domaren Paul Crotty.

President Maduro har tidigare beskrivit rättegången som en fabricerad imperialistattack.

About Sten

Check Also

Världsledare pratar utveckling och covid-19

FNTT Hur ska FN:s hållbara utvecklingsmål kunna uppnås när världen härjas av coronapandemin? Frågan diskuteras …