Novak Djokovic var överlägsen i Australian Open-finalen.

Makalös Djokovic överlägsen i finalen

TennisTT

Överlägsen, dominant, historisk.

Drömfinalen i Australian Open blev en enda lång, serbisk tennisuppvisning av världsettan Novak Djokovic, som demolerade världstvåan Rafael Nadal i tre raka set och tog sin sjunde Australian Open-titel.

Den serbiske världsettan satte standarden direkt med ett break på Nadals första servegame, och fortsatte sedan på samma spår i tre raka, överlägsna, set.

Den matchavgörande och sista bollen – den kom i Nadals serve.

Siffrorna 6–3, 6–2, 6–3 var nästan missvisande jämna sett till hur svårt Nadal hade att hantera en helt omutlig Djokovic.

Lägg därtill att överlägsenheten inte bara berodde på en makalös serb. Statistiken visade att spanjoren Nadal, som på vägen till finalen inte tappat ett enda set, noterats för hela 28 unforced errors (egna missar) i jämförelse med Djokovics nio.

De få situationer i matchen som världstvåan ändå fick viss medvind så svarade Djokovic med att lägga i ännu en växel och addera ännu ett lager till en sammanlagt sett blytung afton för den spanske storstjärnan.

I och med den insatsen tog 31-årige Novak Djokovic, som aldrig förlorat en final på Melbournes blåfärgade hardcourt, sin sjunde Australian Open-titel, och 15:e grand slam-titel, i karriären. Därmed är han nu i ensamt majestät den herrspelare med flest titlar genom tiderna i den australiska grand slam-turneringen. Roger Federer och Roy Emerson har sex titlar var.

About Sten

Check Also

Arbetare får det bättre i Qatar: ”Historiskt”

QatarTT I ett av världens rikaste länder utnyttjas inresta arbetare under slavliknande förhållanden, för att …