Home / Utrikes / Australien / Makalös Djokovic överlägsen i finalen
Novak Djokovic vann i överlägsen stil.

Makalös Djokovic överlägsen i finalen

TennisTT

Tennisvärldsettan Novak Djokovic har vunnit Australian Open efter en uppvisning utan dess like i finalen mot världstvåan Rafael Nadal.

Den serbiske 31-åringen satte standarden direkt med ett break på Nadals första servegame, och fortsatte sedan på samma spår i tre raka, överlägsna set. Den matchavgörande och sista bollen – den kom i Nadals serve.

Siffrorna 6–3, 6–2, 6–3 var nästan missvisande jämna sett till hur svårt Nadal hade att hantera en helt omutlig Djokovic.

Lägg därtill att överlägsenheten inte bara berodde på en makalös serb. Statistiken visade att spanjoren Nadal, som på vägen till finalen inte tappat ett enda set, noterats för hela 28 unforced errors (egna missar) i jämförelse med Djokovics nio.

I och med den insatsen tog Djokovic, som aldrig förlorat en final på Melbournes blåfärgade hardcourt, sin sjunde Australian Open-titel, och 15:e grand slam-titel, i karriären. Därmed är han nu i ensamt majestät den herrspelare med flest titlar genom tiderna i den australiska grand slam-turneringen. Roger Federer och Roy Emerson har sex titlar var.

About Sten

Check Also

Kaféer och restauranger öppnar i Australien

AustralienTT Restauranger och kaféer får åter ta emot besökare i delar av Australien. Efter omkring …