Home / Nyheter / Brott, lag och rätt / Tre anhållna för mordet i Lindängen
Polisens kriminaltekniker undersöker en moped på en gångbana vid Lindängsplan i Malmö efter att en man skjutits.

Tre anhållna för mordet i Lindängen

BrottTT

Tre män har anhållits för mordet på en 24-årig man i Lindängen i Malmö. Minst en av de anhållna förnekar misstankarna.

24-åringen sköts till döds bara några dagar efter det att tre män sköts ihjäl i centrala Malmö.

Larmet om skottlossningen vid Lindängsplan kom strax efter klockan 22 på torsdagen. En skadad man fördes till Skånes universitetssjukhus i en privatbil. Strax före klockan ett meddelade polisen att mannen avlidit.

Tre män som greps under natten har hörts och sedan anhållits av åklagare misstänkta för mord, säger polisens talesperson Anna Göransson.

Advokat Sven Severin representerar en av de anhållna männen.

Jag kan bara säga att min klient förnekar brott, säger han.

TT har även talat med de två övriga misstänktas advokater, men de vill inte uttala sig.

Grova brott insatta

Polisen vill inte gå ut med någon ålder på de anhållna, eller bekräfta om någon av dem ska ha varit inblandade i den tidigare skjutningen i Malmö. Däremot bekräftar polisen att 24-åringen som avled under natten är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen har tagit in extra personal för att kunna jobba med båda händelserna parallellt.

Vi arbetar med hög synlighet för att skapa trygghet och förebygga nya brott. Utredning grova brott är också insatta, säger Anna Göransson.

Enligt Sydsvenskan slog insatsstyrkan till mot en lägenhet på Lindängen under morgonen men där ska ingen person ha gripits.

Det pågår fortfarande ett utredningsarbete i Malmö, men vad det består i går jag inte in på. Vi har synts och vi kommer att synas, säger Göransson.

Polisen spärrade efter skjutningen av kring akuten, men avspärrningarna hävdes senare. En bil som stod utanför akuten – med vad som ser ut att vara ett skotthål i dörren – undersöktes och bärgades av polisen.

Särskild händelse

Tekniker undersökte under natten även en moped som hittats vid brottsplatsen, men polisen vill inte säga om den använts av en eller flera eventuella gärningsmän.

Skjutningen, som utreds som mord alternativt dråp, klassas som en så kallad särskild händelse, vilket innebär att den hanteras separat från den övriga polisverksamheten.

I måndags sköts tre personer till döds och ytterligare tre skadades på Drottninggatan i Malmö. Männen som dödades var 19, 27 och 29 år gamla. Offren var med i kriminella gäng och sysslade med grov organiserad brottslighet, enligt polisen som har befarat att hämndaktioner skulle ske.

Polisen vill i det här skedet inte svara på om händelserna hänger ihop.

Malmös polismästare Stefan Sintéus sade efter skjutningen i måndags att den kopplas till en gängkonflikt som legat och pyrt i runt ett år. Det pågår tre-fyra gängkonflikter i Malmö just nu, enligt Sintéus.

När man har med den här typen av konstellationer att göra finns det alltid en risk för någon form av vedergällning, sade han på en presskonferens i veckan.

About Sten

Check Also

Misstänkt mord i Upplands-Bro

BrottTT En person har hittats död i Kungsängen i Upplands-Bro kommun nordväst om Stockholm under …