Home / zed / Krig, konflikter och oroligheter / Många civila dödade i flygattacker i Syrien
Medlemmar av den syriska organisationen Vita hjälmarna arbetar vid en byggnad i byn Deir al-Sharqi som raserats i en flygattack på lördagen. Bildens äkthet har autentiserats av nyhetsbyrån AP.

Många civila dödade i flygattacker i Syrien

SyrienTT-Reuters

De syriska och ryska styrkornas flygattacker mot mål i nordvästra Syrien har lett till 27 civila dödsoffer på två dygn, enligt det oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sju medlemmar av samma familj dödades i en attack mot byn Deir al-Sharqi på lördagsmorgonen. Ytterligare sju civila dödades i flygangrepp på andra platser i området, enligt SOHR, som bevakar kriget från Storbritannien.

Under fredagen dödades 13 civila i byn al-Haas, däribland en gravid kvinna.

Offensiven mot det rebellkontrollerade området har pågått i flera månader och de dödade i al-Haas hade sökt skydd där efter att ha flytt från andra platser.

Rami Abdel Rahman, SOHR:s chef, säger att regimens mål uppenbarligen är att få bort människor från områden som varit relativt förskonat från krigsskador.

De bombar städerna och deras utkanter för att tvinga människor att fly, säger han.

About Sten

Check Also

FBI söker prins Andrew – får ”noll” svar

USA/StorbritannienTT-Reuters-AFP Den amerikanska federala polisen FBI har sökt brittiske prins Andrew för att fråga ut …